De Kunst Van Het Zien

Algemeen

BEUNINGEN - Marian Vrielink exposeert van dinsdag 16 augustus tot 4 oktober 2016 in het Molenhuis in Beuningen. In haar fotografisch werk laat ze een weergave zien van een bijzondere werkelijkheid.

Als fotograaf observeert Vrielink graag en is ze geïnteresseerd in de mens en zijn omgeving. Een mens tussen andere mensen of een mens alleen, op zichzelf. Of juist de afwezigheid van mensen in een omgeving waar het lijkt of er iets staat te gebeuren of net iets voorbij is. Er lijkt sprake van een andere werkelijkheid, gescheiden of op afstand van de werkelijkheid van de fotograaf. De werkelijkheid van die ander.

Fotograferen geeft Marian de mogelijkheid om mooie beelden te maken van alles wat ze ziet en meemaakt. Het geeft haar kijken naar de wereld een kader, waardoor een mooi beeld uitgelicht, omlijst en benadrukt wordt. Al sinds haar kindertijd is zij aan het fotograferen. Haar eerste camera was een speelgoed fototoestelletje waarbij ze echte foto's kon maken. Alles wat ze mooi vond en haar interesseerde kunnen vangen in een plaatje. Later op de Kopse Hof in Nijmegen heeft zij voor het vak Fotografie een 'echt' toestel gekocht en een 'Donkere Kamer'. Het fotograferen werd een serieuze hobby.

Na een periode van analoge fotografie in vooral de vrije tijd, is zij zich gaan verdiepen in de digitale fotografie en heeft zij het fotograferen professioneler opgepakt. Zichzelf verder ontwikkelen in het maken van eigen werk, beelden die uitdrukking geven aan wat ze ziet, wie ze is en hoe zij naar de wereld kijkt. Cursussen, deelname aan een fotografiegroep, workshops volgen in Amsterdam en exposeren van eigen werk, zoals bij bijvoorbeeld Kunstroute Beuningen, waar ze sinds 2013 aan deelneemt.