Hamer en verfkwast mee

Algemeen

MAAS EN WAAL - De laatste weken van de zomervakantie staan traditioneel in Maas en Waal in het teken van hutten bouwen in een van de diverse bouwdorpen. Hamer en verfkwast mee en timmeren maar. Volgende week starten de bouwdorpen in Druten en Wijchen. Beide bouwdorpen gaan maandag 15 augustus van start en duren tot en met vrijdag 19 augustus.

'Ik hou van Holland' is het thema dit jaar in Druten. De kinderen beginnen maandag met het maken van Hollandse huisjes. De rest van de week wordt gevuld met activiteiten als een spellenmiddag, een dagje naar de Leemkuil, springkussen, speurtocht en levend Stratego. Vrijdag wordt de week afgesloten met een playbackshow. Jeugdvakantiewerk Druten wordt gehouden op het grasveld aan de Meester van Coothstraat en duurt elke dag van 9.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan op maandag 15 augustus vanaf 8.30 uur. Deelname bedraagt 7,50 euro. Maandagavond is er een openingsprogramma van 19.00 tot 21.00 uur. Meer informatie is te vinden op Facebook: Jeugd Vakantie Werk Druten.

Okie Dokie Dorp
In Wijchen start op maandag 15 augustus het Okie Dokie Dorp in het Oosterpark. Er zijn elk jaar 750 kaarten beschikbaar en deze bleken ook dit jaar ruim voor aanvang verkocht te zijn. Vanaf maandag geldt voor de deelnemers één regel: 'niets moet, alles mag'. Het thema wordt elk jaar tot de start geheim gehouden. De organisatie laat onze redactie weten dat het een innovatieve en zwierende editie gaat worden. Het Okie Dokie Dorp is dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag eindigen de kinderactiviteiten op het dorp om 15.00 uur, daarna is iedereen - ook ouders, opa's en oma's en vriendjes - welkom voor het spetterende eindfeest.

Meer informatie: www.okiedokiedorp.nl