Jorg Hendriks (links) en Robbin Snijders (rechts) vormen samen dj-duo Acids.
Jorg Hendriks (links) en Robbin Snijders (rechts) vormen samen dj-duo Acids. Foto: Bas Driessen

Acids is opkomend Maas en Waals exportproduct

Algemeen

DRUTEN - Ze leerden elkaar kennen tijdens een 'dj-contest' bij Active Partyworld drie jaar geleden. Jorg Hendriks (28) en Robbin Snijders (26) uit Druten. Hun tegengestelde karakters zorgden voor een chemie. Met optredens op de hoofdpodia van de betere festivals zijn zij, als dj-duo Acids, een opkomend Maas en Waals exportproduct.

Jorg besteeg het podium tijdens de dj-contest met een draaitafel en elektrisch drumstel, toen nog onder de naam Duxx. Robbin, destijds actief als Robbinyo, herinnert zich het nog goed: 'Ik dacht wat is hij nou aan het klooien met zijn drumstel. Even later werd ik ontzettend verrast door zijn act.'

Slaapkamerstudio
De twee besloten samen de studio in te duiken om een nummer op te nemen. 'Onze eerste 'track' produceerden we in de studio op mijn slaapkamer', vertelt Jorg lachend. 'Met dat eerste nummer gingen we naar de Dancefair, een beurs voor muziek producerend Nederland', valt Robbin hem bij. 'Daar stonden we urenlang in de rij om onze demo in te leveren bij de grote mannen van toonaangevende dancelabels.' Helaas voor hen was men aanvankelijk niet enthousiast. 'Onze muziek was er al, was de boodschap. We kregen als huiswerk mee om een eigen stijl te ontwikkelen', aldus Robbin.

Extreem dansbaar
Het duo sloeg een eigen weg in. 'We creëerden een hele eigen sound. Die is het best te omschrijven als zoetzuur: swingende house met een rauw randje, maar bovenal extreem dansbaar', vertelt Jorg enthousiast. De nieuwe stijl bleef niet onopgemerkt. 'Al snel tekenden we bij het toonaangevende label MusicAllStars Publishing en werd onze plaat 'Burnin' gelanceerd in de radioshow van Don Diablo', aldus Snijders. Wat volgde was een reeks optredens op prestigieuze festivals.

Ultieme droom
Het duo stond eerder op de podia van Emporium, Dreamfields, Lakeside, Matrixx at the Park en 7th Sunday. 'Mijn ultieme droom is echter een set draaien op Ultra Festival in Miami', vertelt Jorg. 'Ik sluit me daar bij aan, maar streef ook naar het uitbrengen van een wereldwijd album', besluit Robbin ambitieus.

Door Ruben Schiks