Afbeelding

Groep 8 uit Afferden neemt afscheid in stijl

Algemeen

AFFERDEN - Op dinsdag 12 juli namen de leerlingen van groep 8 van de St. Victorsschool uit Afferden in stijl afscheid van hun basisschool.

In een optocht van cabrio's, oldtimers en een koets met paard maakten de kinderen van groep 8 van de St. Victorschool uit Afferden nog een laatste ronde door het dorp. Glimmende auto's, stralende kinderen, trotse chauffeurs en een enthousiaste koetsier maakten het plaatje compleet. De stevige onweersbui die kort daarvoor was overgetrokken had net op tijd plaats gemaakt voor wat zonnestralen. Dit zorgde ervoor dat er veel belangstellenden waren toegestroomd om de optocht te bekijken.

Eenmaal bij de school aangekomen werden de leerlingen één voor één voorgesteld door meneer John. Over de rode loper, met een glaasje champagne in de hand, volgde een korte wandeling van het voertuig, onder luid applaus van het publiek, naar het schoolplein. De musical die s 'avonds voor de ouders werd opgevoerd verliep perfect en was een waar spektakelstuk. Natuurlijk hadden ook de ouders één en ander voorbereid en werd aan alle kinderen door middel van een eigen couplet in een mooi lied een prachtige toekomst gewenst. De leerkrachten deden daar nog een schepje bovenop door foto's te tonen van de kinderen vanaf groep 1 tot en met het kamp van groep 8. Na nog een persoonlijk woord van de leerkrachten voor elke leerling werd de avond afgesloten. De kinderen, leerkrachten en ouders kunnen terugkijken op een geslaagd afscheid van 8 mooie jaren op de St. Victorschool.