Afbeelding

Betoverende Sprookjesvoorstelling Fortis

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zondag namen de turners en turnsters van Fortis uit Beneden-Leeuwen de bezoekers van hun show mee naar een waar sprookjesland. De betoverende show was de afsluiting van het turnseizoen.

De show werd geopend door alle leden met een dans, waarna de allerjongste leden aan de beurt waren om het publiek te verrassen. De peuters van 2 tot 4 jaar traden samen met hun ouders op als Klein Duimpje, gevolgd door de kleutergroepen die gekleed waren als kabouters en de eerste beginselen van het turnen lieten zien. De rovers van Ali Baba maakten spectaculaire sprongen op de trampolines. Cruela Devil zette met het demoteam een mooie show neer. Tarzans en Jane's zwaaiden aan de ringen en klommen hoof in de touwen en vele Roodkapjes en Boze Wolven maakten salto's.

Aandoenlijk waren de prinsen en prinsessen. De oudere jeugd verzorgde op knallende wijze een act op de tumblingbaan in het thema van het Dinsey-sprookje Mulan, met hun papa of mama als echte klein duimpjes. Gevolgd door de kleuters als kaboutertjes die de eerst beginselen van het turnen al lieten zien. De rovers van Ali baba sprongen hoog en door elkaar op de trampolines en Cruella Devil zette met het demoteam een mooie show neer.

Tarzans en Jane's zwaaide aan de ringen en klommen hoog in de touwen en vele roodkapjes en boze wolven maakte salto's op de grote trampoline. Erg aandoenlijk waren de schattige prinsen en prinsessen waarna de aller oudste groep van Fortis op de tumblingbaan in het verhaal van Mulan een optreden deed met een knallend einde. De selectiegroep voerde het sprookje van de Leeuwenkoning op met reuze draaien aan de rekstok en vele salto's en flikflakken. Een vier weken oude baby, verkleed als Simba, stal de show.

Afbeelding
Afbeelding