Druten maakt zich op voor Vierdaagse

Algemeen

DRUTEN - De gemeente Druten ontvangt de Vierdaagselopers op woensdag 20 juli op een rode loper van 300 meter lengte. Dat is een van de speciale activiteiten in het kader van de eenmalige doorkomst door Druten. Het is dan precies een halve eeuw geleden dat de 55 km voor het laatst door Druten kwam.

Vanwege de 100ste Vierdaagse is Druten nog eenmaal doorkomstgemeente en staat de 55 km nog één keer op het programma. Bewoners, instellingen, verenigingen en gemeente organiseren tijdens deze historische doorkomst een groot aantal activiteiten. Zo wordt in Horssen langs de route een horecapleintje neergezet met muziek en vermaak. Op een podium bij de kerk in Druten speelt de band Musical Men. De leden van de band zijn na 30 jaar weer bij elkaar gekomen, speciaal voor het jubileum van de Vierdaagse.

Bewoners van de Hogestraat toveren een stuk winkelstraat om tot een zestiger jaren gebeuren. Het Toverbaltheater staat met muziek en activiteiten langs de route. Muziek vormt de rode draad door alle activiteiten in de gemeente Druten. Deze muzikale tijdreis wordt onder meer verzorgt door harmonie Excelsior.