Afbeelding

Fusie Akkoord '94 en Sociaal Maas en Waal

Algemeen

DRUTEN - De politieke partijen Sociaal Maas en Waal uit West Maas en Waal en Akkoord'94 uit Druten werken al geruime tijd samen. Op 8 juni is deze samenwerking, onder toeziend oog van de notaris, officieel bekrachtigd. Tijdens een algemene ledenvergadering stemden de 50 aanwezige leden unaniem in met de fusie van beide partijen.

Tijdens de bijeenkomst namen de leden afscheid van de beide voorzitters Tonnie van den Heuvel (Akkoord'94) en Oscar van Doorn (S.M.W.). Een nieuw bestuur, met als voorzitter Onno Siegers, gaat nu samen met fracties in West Maas en Waal en Druten de kar trekken. Sociaal Maas en Waal, zoals de partij na de fusie blijft heten, wil de komende gemeenteraadsverkiezingen verandering in de politieke verhoudingen aanbrengen. De partij gaat in beide gemeentes voor 4 zetels.

De belangrijkste partijdoelen zijn: goede zorg voor iedereen, een fatsoenlijk welzijnsbeleid voor iedereen, jeugdzorg van een hoge kwaliteit, duurzaamheid, een groen milieu, een sterk jongeren-,cultuur- en onderwijsbeleid en vooral kansen voor die bewoners die nu aan de kant moeten staan om welke reden dan ook.

Na het formele gedeelte werd door verschillende sprekers ingegaan op het tot stand komen van deze fusie. Regionale samenwerking met gelijkgestemde partijen bevordert de kwaliteit van de lokale politiek, was één van de argumenten. De nieuwe partij is van mening dat dit het best gerealiseerd kan worden in één gemeente Maas en Waal.