Boudewijn de Groot tijdens de opening van de zaal
Boudewijn de Groot tijdens de opening van de zaal

En we lachen allemaal

Algemeen

DRUTEN - In cultureel centrum d'n Bogerd werd zondag 29 mei de Boudewijn de Grootzaal officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder andere de burgemeesters van Druten, Beuningen, West Maas en Waal, Wijchen en Heumen. Uiteraard was de zanger zelf ook aanwezig. Hij onthulde de wand met kunstuiting, waarop het eerste couplet van het lied Het Land van Maas en Waal prijkt. Tijdens de onthulling werd het betreffende lied ingezet door Het Mannenkoor van Maas en Waal.

Na de opening vervolgde de muzikale avond zich in de theaterzaal van het cultureel centrum. Achtereenvolgens brachten diverse partijen een eerbetoon aan de zanger: Eendracht Afferden, koor Enjoy, pianist Ben Vriesema, voorleeskampioen Marit van Kampen, zangeres Nelleke van de Klok, muzikant Koert van Essen (van Einfach Kurt), pianist Freddy van Mourik, zangeres Gerry Vermeulen en zanger Wim van Dinteren. De avond werd afgesloten met, uiteraard, het alom bekende nummer Land van Maas en Waal. Boudewijn de Groot had eerder aangegeven het lied niet meer te zingen. De presentatie van de avond was in handen van Angela Verkuijlen, de nachtburgemeester van Nijmegen. Ze ging op haar knieën, waarna de zanger toch het podium op kwam en het nummer, tot twee keer toe, samen met het publiek inzette.

Reactie Boudewijn de Groot
Middels een brief laat Boudewijn de Groot weten dat het Land van Maas en Waal hem 'op niet mis te verstane wijze in het avondzonnetje heeft gezet'. Hij bedankt dan ook de organisatie, burgemeester Luciën van Riswijk, alle artiesten, solisten, collectieven en de scheppers van het kunstwerk. Daarbij zal hij voortaan 'met een warm thuisgevoel Maas en Waal binnenrijden'.
De volledige brief van De Groot is te lezen op www.demaasenwaler.nl.