Gezin uit Druten scheidt afval.
Gezin uit Druten scheidt afval. Foto: DAR

Inloopbijeenkomsten afvalinzameling Beuningen en Druten

Algemeen

BEUNINGEN/DRUTEN - De komende weken gaan de gemeenten Druten en Beuningen hun inwoners informeren over het zogeheten 'omgekeerd inzamelen'. Dat gebeurt door middel van vijf inloopbijeenkomsten in de gemeente Beuningen en twee bijeenkomsten in Druten.

De gemeente Beuningen begint vanaf 1 januari volgend jaar met omgekeerd inzamelen. Horssen, Puiflijk en Druten starten daarmee in het najaar. In Afferden en Deest gebeurt het al.
De inloopbijeenkomsten beginnen op maandag 6 juni in cultureel-centrum d'n Bogerd in Druten. De laatste inloopbijeenkomst is in Weurt op woensdag 15 juni.

Bij omgekeerd inzamelen is er nog maar weinig restafval. Dat weinige afval moeten de inwoners zelf wegbrengen naar ondergrondse afvalcontainers. Voor het gebruik hiervan krijgen de bewoners een afvalpas. De containers zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te gebruiken.

De afvalinzamelaar DAR beschouwt de andere afvalsoorten voortaan als grondstoffen die kunnen worden hergebruikt. Daarbij gaat het om plastic, blik, groente-, fruit- en tuinafval, oud papier en karton. Het uiteindelijke doel is het afval nog beter te scheiden en dus nog meer grondstoffen in te zamelen.