V.l.n.r.: Eline, Kim en Thomas
V.l.n.r.: Eline, Kim en Thomas Foto: Rob van Dongen

Maas en Waalse sluiten Gelders Kampioenschap goed af

NIJMEGEN - Afgelopen zaterdag begon het tweede weekend van de Gelderse Kampioenschappen wedstrijd zwemmen. De drie Maas en Waalse zwemmers die voor Aqua Novio'94 uit Nijmegen uitkomen, begonnen weer goed.

Thomas Swartjes uit Beuningen zwom de 200 meter vrij en de 100 rug beide in een persoonlijk record en een vijfde en zesde plaats. Eline Gros uit Druten had twee individuele afstanden, de 200 wissel en de 50 vrij. Eline wist tweemaal vierde te worden. Tijdens de estafette 4x200 vrij zwom Eline als start zwemster een NJJK limiet. Luna de Vries, Zanthe Janssen en Kim van Dongen uit Druten maakten het voor de rest af en zwommen wederom naar het goud.

De afgelopen twee weekenden zwemmen leverden Kim van Dongen zes gouden, vier zilveren en één bronzen medaille op. Eline Gros kwam uit op drie gouden, één zilveren en één bronzen medaille. Thomas won één gouden en één zilveren medaille.

De volgende wedstrijd is het Nederlands Junioren en Jeugd kampioenschap dat over drie weken plaatsvindt in Dordrecht.