EK obstacle Course Racing

Algemeen

WIJCHEN - Eerste editie EK Obstacle Course Racing in Nederland, honderden atleten in nieuwe sport komen naar Wijchen. Op zondag 12 juni zal recreatiegebied De Berendonck bezet worden door honderden enthousiaste atleten in een relatief nieuwe sport, het Obstacle Course Racing (OCR) of kortweg obstakelrunning. Onder supervisie van de OCR Association Benelux zullen in Wijchen de allereerste Europese kampioenen worden gekroond in een sport waar hardlopen, techniek en spierkracht hand in hand gaan.

Een kleine vijf jaar geleden is er in Nederland een start gemaakt met obstakelrunning. Diverse organisaties merkten dat de combinatie van hardlopen, klimmen en een hoop modder aansloeg. Momenteel worden er door meerdere organisaties in Nederland bijna wekelijks evenementen georganiseerd, die vooral gericht zijn op recreanten. Vanuit deze evenementen zijn er echter ook wedstrijden ontstaan, waarbij Nederlandse toppers zich met hun buitenlandse collega's meten. In 2014 zorgde het onafhankelijke wereldkampioenschap, gehouden in de VS, voor een boost in het competitieve obstakelrunning. Atleten uit de hele wereld streden om de titels, waarbij het unieke aan het evenement was dat er niet alleen werd gestreden door de elite atleten, maar dat er tevens in iedere leeftijdsgroep ook titels te verdelen waren.

Tijdens de eerste editie van de Europese Kampioenschappen zal er een zelfde opzet worden gehanteerd, waardoor er honderden atleten zullen gaan strijden om de titels. Atleten hebben zich via tientallen kwalificatieraces weten te plaatsen, waardoor er in iedere leeftijdsklasse een sterk veld wordt gegarandeerd. In samenwerking met sponsoren Strong Viking, FlevonIce en TomTom zal er een uitdagend parcours worden ontwikkeld van ongeveer 15 kilometer, waarbij gewerkt wordt in meerdere lussen, zodat ook toeschouwers de atleten goed kunnen volgen.

Ook zullen er tal van Nederlandse atleten gaan strijden voor podiumplaatsen. Bij de heren zullen Alexander Struijk, Jesse de Heer en Simon van Senten gaan voor het podium, waar bij de dames vooral Lisanne Bruijsten tot de favorieten gerekend mag worden.

Voor meer informatie: info@ocreuropeanchampionships.org sponsorship@ocreuropeanchampionships.org of tijmen@ocra-benelux.org