Gemeente werkt aan duurzaamheid

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal wil tot en met 2018 in totaal 100.000 euro beschikbaar stellen voor de uitvoering van duurzaamheidsmaatregelen. Op donderdag 9 juni neemt de gemeenteraad hierover een beslissing.

Het duurzaamheidsprogramma 2016 – 2018 van het college van B&W is onder meer bedoeld om de uitstoot van CO2 te verminderen. Volgens het college heeft de gemeente een voorbeeldfunctie wat betreft duurzaam inkopen en energiebesparing. Bij de toekomstige aanschaf van voertuigen zal men kijken naar de voordelen van elektrische voertuigen of wagens die lopen op biogas.

West Maas en Waal is al bezig om een deel van de openbare verlichting de komende jaren te vervangen door led-verlichting. Men gaat nu onderzoeken of dit kan worden versneld en wat dat aan extra kosten met zich meebrengt. Er komt verder een zogenoemd Energieloket, dat de inwoners gaat informeren over energiebesparing en subsidies. Windenergie is momenteel geen optie voor de gemeente, omdat men het open gebied graag wil behouden. Inmiddels is de CO2-uitstoot van de gehele gemeente in beeld gebracht, evenals de uitstoot van het gemeentelijk apparaat.