Gelderse Maakdagen in de regio

Algemeen

APPELTERN/WIJCHEN - Tijdens de Gelderse Maakdagen op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni kan het publiek op allerlei plaatsen in Gelderland kennismaken met ambachten en industrie. In onze regio kunnen geïnteresseerden terecht in Appeltern en Wijchen.

In Appeltern kunnen bezoekers naar stoomgemaal de Tuut. Op beide dagen kan men zelf model-stoommachines op gang brengen. Ook is er de mogelijkheid om onder het stoom brengen te bekijken, zelf de heteluchtmotoren op te starten of om mee te helpen in de smidse. Het stoomgemaal is van 11.00 tot 16.00 uur geopend.

In Wijchen zijn er twee locaties opengesteld voor de Gelderse Maakdagen, namelijk maalderij de Wijchense molen en het museumkasteel. De Wijchense maalderij is één van de weinige molens uit de regio die nog volop in productie is. Bezoekers kunnen de trappen beklimmen en met eigen ogen zien hoe graan vermalen wordt tot meel. De maalderij is op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 16.30 uur geopend.

In het museumkasteel is de expositie Wijchen scoort te bekijken waarbij bezoekers zelf hun eigen schilderij van hun favoriete sport of sporter kunnen maken. Het kasteel is geopend op 4 juni van 13.00 tot 17.00 uur.