Meer cameratoezicht in Druten

Algemeen

DRUTEN - In de gemeente Druten wordt het vanaf 1 juli mogelijk om vaker en sneller mobiele camera's te gebruiken om overlast van hangjongeren, zakkenrollers en drugsdealers in de gaten te houden. Dit staat in het gemeentelijk Veiligheidsplan 2016.

Momenteel zijn alleen vaste camera's toegestaan en dan alleen op vooraf bekendgemaakte plaatsen. Als de gemeenteraad die bevoegdheid verleent, dan kan de burgemeester andere gebieden aanwijzen waarbinnen camera's worden geplaatst of verplaatst. De wens voor flexibele inzet van cameratoezicht staat in het collegeprogramma.

In het Veiligheidsplan wordt ook het jaar 2015 geëvalueerd. Het aantal ruitschades aan bushokjes is spectaculair gedaald van 49 in 2014 naar 15 vorig jaar. Dit jaar zijn echter alweer de nodige bushokjes vernield. De gemeente wil de inwoners steeds meer betrekken bij de veiligheid. Zo denkt men er over om op de gemeentelijke website meer actuele informatie te verstrekken over zaken als inbraakpreventie, Burgernet en Buurtbemiddeling.