Foto: Aafke Labout
Foto: Aafke Labout

Bereikbaarheid tijdens Giro d'Italia

Algemeen

MAAS EN WAAL - Voor de doorkomst van de Giro d'Italia door Maas en Waal, op zaterdag 7 mei, hebben de doorkomstgemeenten speciale verkeersmaatregelen getroffen. Hieronder is per doorkomstplaats vermeld hoe het gesteld is met de verkeerssituatie.

Het peloton en de reclamekaravaan komen de gemeente West Maas en Waal binnen over de Prins Willem Alexanderbrug en gaat dan via de Van Heemstraweg, Nieuweweg, Hogeweg, Zandstraat, Zijveld, Van Heemstraweg, Veesteeg, Dijkgraaf de Leeuwweg, Sluissewal en Blauwe Sluis richting Moeke Mooren. Via de Munsedijk en de Maasdijk gaat de karavaan vervolgens richting Batenburg, Hernen en Wijchen.

Appeltern
De kern van Appeltern is deze zaterdag bereikbaar voor alle verkeer. Van 13.25 tot 16.10 uur is Stoomgemaal de Tuut verminderd bereikbaar. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven. Appeltern verlaten kan in noordelijke richting, via de Van Rechterenstraat en de Noord-Zuidweg.

Altforst
Vanaf 13.15 uur wordt het parcours in Altforst afgesloten. Dat duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het verkeer kan tussen deze twee tijdstippen niet van oost naar west en van west naar oost. Vanuit Altforst kan het verkeer niet richting Maasbommel.

Altforst verlaten kan via de Kerkstraat, Molenstraat en de Dijkgraaf de Leeuwweg, of via de Heppertsestraat. Beide routes leiden naar de Noord-Zuidweg/N329, die in noordelijke richting open staat. De Maas en Waalweg/N322 is alleen in oostelijke richting te gebruiken.

Blauwe Sluis/Gouden Ham
Vanaf 13.20 uur is het parcours bij Blauwe Sluis/Gouden Ham afgesloten. Dat duurt tot ongeveer 16.05 uur. Het verkeer kan tussen deze twee tijdstippen niet van oost naar west en van west naar oost. De campings aan de Lutenkampstraat, Moeke Mooren en De Stoep zijn niet bereikbaar tijdens de afsluiting. De woningen en bedrijven buitendijks zijn per fiets bereikbaar. De woningen en bedrijven binnendijks zijn niet bereikbaar.

Beneden-Leeuwen
Vanaf 13.05 uur wordt het parcours in Beneden-Leeuwen afgesloten. Dit duurt tot ongeveer 15.45 uur. Het verkeer kan tussen deze twee tijdstippen niet van oost naar west en van west naar oost. Ook is het niet mogelijk om de brug te gebruiken. De toegangswegen van de brug zijn ingesloten door het parcours. Het gebied tussen de Zandstraat, Zijveld en Van Heemstraweg is eveneens niet bereikbaar. Het Leeuwse Veld sluit via de Veldlaan en het Mina Cuppenpad aan op de Van Heemstraweg. Ook deze wijk is tijdens de afsluiting niet bereikbaar. Ditzelfde geldt voor de Krozenbogerd. De Veesteeg is de hoofdroute voor de bedrijven aan de Expeditieweg en d'n Onderstal. De bedrijventerreinen Veesteeg-Oost en Veesteeg-West zijn gedurende de afsluiting niet te bereiken. Beneden-Leeuwen verlaten kan via de Trambaan richting Boven-Leeuwen. Aan het einde bij de Molenstraat rechtsaf richting de Van Heemstraweg. Richting Druten is deze weg gewoon te gebruiken.

Wamel
Vanaf 13.05 uur wordt het parcours in Wamel afgesloten. Dit duurt tot ongeveer 15.45 uur. Het verkeer kan tussen deze twee tijdstippen niet van oost naar west en van west naar oost. Ook is het niet mogelijk om de brug richting Echteld te gebruiken. Wamel verlaten kan via de rotonde bij de Hollenhof, via de Van Heemstraweg richting Dreumel.

Gemeente Wijchen
Het parcours komt de gemeente Wijchen binnen over de Maasdijk in Batenburg, om zijn weg te vervolgen over de Grootestraat, Molendijk, Gordenaars en in Hernen op De Dreef, Hernenseweg en Drutenseweg (N845).

Hernen
Het parcours in Hernen is vanaf 13.30 tot 16.30 uur afgesloten. De Dorpsstraat is vanaf de kruising met de Broekstraat tot aan Kasteellaantje de gehele dag afgesloten. Hernen verlaten kan via de Dorpsstraat/Stompendijk richting Bergharen en via de Broekstraat richting Leur. Daar de weg vervolgen richting Nijmegen. Reken op extra reistijd en volg de omleidingsborden.

Batenburg
In Batenburg is het parcours van 13.30 tot 16.30 uur afgesloten. In Batenburg is de Molendijk vanaf de kruising met de Kasteelse Allee, de Grootestraat tot aan de kruising met de Touwslagersbaan de gehele dag afgesloten. Batenburg verlaten kan via de Touwslagersbaan en Kasteelse Allee, richting Bergharen en daar richting Nijmegen of Tiel.

Spoedeisende zorg
Voor alle bewoners is de spoedeisende zorg gegarandeerd en is het ziekenhuis bereikbaar. De hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) kunnen overal altijd ter plaatse komen. Om dat mogelijk te maken zijn er speciale nood- en calamiteitenroutes. In levensbedreigende situaties belt u 112. Anders neemt u, zoals gebruikelijk, eerst contact op met de huisartsenpost. Houd rekening met een langere reistijd naar huisartsenpost en/of ziekenhuis.

Meer informatie
Meer informatie over wegafsluitingen en de interactieve kaart is te vinden op de website van gemeente West Maas en Waal: www.westmaasenwaal.nl. De gehele route is te vinden op: www.girogelderland.nl.