Rafaella en Sofia Ouzounidis.
Rafaella en Sofia Ouzounidis. Foto: John van Gelder

Platía: Authentieke Griekse gerechten met een moderne touch

Zaken

DRUTEN – Al dertien jaar kunnen gasten die van goed eten houden terecht bij Grieks-Mediterraans Restaurant Platía. Hier bereiden Panos en Sofia Ouzounidis samen met zoon Angelos, dochter Rafaella en hun team van medewerkers met passie authentieke Griekse gerechten.

‘Panos is de inspirator en motor achter de zaak,’ vertelt Sofia, ‘en zorgt er samen met onze dochter voor dat de menukaart om de zoveel tijd wordt vernieuwd. Zo kunnen de gasten rekenen op een wisselend aanbod klassieke en moderne gerechten dat zowel jong als oud aanspreekt.’ Om optimaal van de verschillende smaken te genieten, biedt Platía het shared-dining concept aan. Hierbij kunnen gasten diverse kleine gerechten met elkaar delen. Daarnaast kan men vanaf vrijdag 26 april iedere dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur terecht voor een lunch met Griekse touch, waarbij gekozen kan worden uit onder andere broodjes en salades.

‘Wie zin heeft om alleen een drankje te doen, is ook van harte welkom’, benadrukt Sofia. Van Griekse koffie tot een heerlijk wijntje; het assortiment biedt voor ieder wat wils. Vergeet vooral de zelfgemaakte cocktails van Rafaella niet. Gasten vragen specifiek naar deze specialiteit.

Sinds acht jaar heeft Platía ook een cafetaria, waar Sofia en Angelos diverse gerechten bereiden, van grill en spareribs tot huisgemaakte runderburgers. ‘Dit doen wij iedere dag met veel plezier’, aldus Sofia.

Kom ook genieten van de specialiteiten bij Platía aan de Markt 6 in Druten en neem plaats in het stijlvol ingerichte restaurant of op het terras. Reserveren kan via tel. 0487-50 38 36.

Door Eli Verheijden