Maarten van Dreumel.
Maarten van Dreumel. Foto: John van Gelder

Move Podotherapie opent de deuren

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN/DRUTEN - Wie last heeft van lichamelijke klachten of deze juist wil voorkomen, is bij podotherapeut Maarten van Dreumel aan het juiste adres. De sportieve Maas en Waler opende onlangs zijn eigen praktijk Move Podotherapie, waar hij uiteenlopende voet-, knie-, heup- en rugklachten behandelt. Momenteel doet hij dat vanuit Beneden-Leeuwen, maar binnenkort hoopt hij zijn intrek te nemen in een praktijkruimte in Druten.

‘Wist je dat veel lichamelijke problemen te herleiden zijn naar je voeten?’, vertelt Maarten enthousiast. ‘Een afwijkende stand van de voeten kan klachten geven in het hele bewegingsapparaat, zoals hielspoor, voorvoetklachten, heupklachten en beenlengte verschil. Een podotherapeutisch onderzoek beperkt zich dan ook niet alleen tot de voeten; ik kijk naar het het hele looppatroon.’
Maarten werd geboren in Puiflijk, studeerde in Eindhoven, en is sinds 2017 werkzaam als podotherapeut. De afgelopen jaren deed hij werkervaring op bij verschillende praktijken. Hij specialiseerde zich, naast algemeen podotherapeut, als sportpodotherapeut en werkte samen met sportorganisaties als NEC Nijmegen, Fortuna Sittard en Roda JC. De start van een eigen praktijk is een droom die uitkomt. Waar de meeste podotherapeuten puur op basis van kennis en ervaring een passend behandelplan opstellen, maakt Maarten daarnaast gebruik van specialistische meetapparatuur, een 3D scanner en highspeeds camera’s. Het systeem is ontwikkeld in België en uniek in Nederland. ‘Door elke beweging van de voet, knie, heup en rug vast te leggen, krijg je een nog completer beeld van het looppatroon. Ik heb er de afgelopen twee jaar ervaring mee opgedaan en de effecten ervan gezien. Sindsdien wil ik niet anders meer. De apparatuur stelt mij in staat de beste analyse te maken en zo het maximale uit de behandeling te halen.’ De Drutenaar vindt multidisciplinair samenwerken erg belangrijk. Daarom is hij druk bezig een cirkel van zorgspecialisten (huisartsen, sportartsen, fysiotherapeuten, chiropractors en osteopaten) om zich heen te verzamelen. Het doel? Elkaar aanvullen om mensen de beste zorg te bieden.

Move Podotherapie biedt behandelingen voor jong en oud, sporters en niet-sporters. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig Voor het maken van een afspraak, neem contact op via 06 - 12 38 14 99. Meer info over de praktijk en Maartens werkwijze: movepodotherapie.nl.