Arnold Vanderlyde te gast bij Harten4Groep.
Arnold Vanderlyde te gast bij Harten4Groep. Foto: Ger Loeffen

Harten4Groep Beuningen schenkt meer aan goede doelen

15 mrt., 10:14 Zaken

BEUNINGEN - De leden van de Harten4Groep hebben tijdens Algemene Ledenvergadering in De Paulus in Winssen unaniem besloten meer geld te geven aan lokale goede doelen in de gemeente Beuningen. ‘We zien dat de samenleving en maatschappelijke projecten meer ondersteuning nodig hebben’, aldus voorzitter Jan Derksen. 

De Harten4Groep is in 1995 opgericht door een aantal actieve inwoners uit Beuningen en is stevig geworteld in de Beuningse samenleving. De club bestaat uit 130 mannen en vrouwen die wonen en/of werken binnen de gemeente en een leidinggevende, bestuurlijke, maatschappelijke of ondernemende functie vervullen. In 2025 hoopt de Harten4Groep haar zesde lustrum te vieren.

Ondersteuning
De Harten4Groep ondersteunt projecten en initiatieven die bijdragen aan een goede leefbaarheid in de vier kerkdorpen in de gemeente. Veel leden zetten zich ook persoonlijk in voor de samenleving in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. In het afgelopen jaar ondersteunde de Harten4Groep een groot aantal organisaties, zoals Stichting Jeugd vakantiewerk Ewijk, Beuningen, Winssen en Weurt, Beuningen On Ice, de Dorpsquiz, Vrienden van de Alde Steeg, Vrijpop, Lentefeesten Beuningen, zwembad De Tuimelaar, Stichting Leergeld, Techlokaal Beuningen, Kunstinitiatief De Nieuwe Gang en Stichting Het Dijkmagazijn. Voor de ontheemden uit Oekraïne werd een speciale actie op touw gezet.

In de afgelopen jaren schonk de groep jaarlijks 9.000 euro aan projecten, maatschappelijke instellingen en verenigingen; dat wordt met onmiddellijke ingang verhoogd naar 12.000. Om dit financieel af te dekken stelde het bestuur bij monde van penningmeester Marck Jansen een contributieverhoging voor van 25 euro. Dit werd met applaus gehonoreerd.

Arnold Vanderlyde
Tijdens de vergadering presenteerde het bestuur tevens het jaarprogramma. Na de vergadering was er een gastoptreden van voormalig bokser Arnold Vanderlyde. De drievoudig winnaar van Olympisch brons verraste de leden met een zeer inspirerende presentatie en emotionele zielenroerselen.

Door Ger Loeffen


Digitale krant