Maarten Kocken
Maarten Kocken Foto: John van Gelder

Gepassioneerde slager 25 jaar in het vak

22 feb., 11:04 Zaken

BENEDEN-LEEUWEN – Dit jaar zit Maarten Kocken 25 jaar in het slagersvak. Hoewel de bescheiden slager normaal liever niet op voorgrond staat, kan hij dit jubileum niet stil voorbij laten gaan. 

Van zijn werknemers houdt Maarten keurig netjes bij hoe lang ze in dienst zijn. Zo zijn er dit jaar maar liefst drie jubilea van personeelsleden. Dit wordt altijd gevierd met een bloemetje of een etentje. Om die reden wilde Maarten weten hoe lang hij eigenlijk al hier was. Het was dus enigszins toevallig toen bleek dat het 8 maart precies 25 jaar is dat hij begon in de winkel. ‘Je vergeet jezelf een beetje. Maar in de afgelopen tien jaar hebben we zulke stappen gemaakt met het team dat dit best eens gevierd mag worden.’

Het begon in 1998 als bijbaan. Daar werd zijn interesse voor het ambacht geprikkeld. Hij besloot de vakopleiding te volgen en heeft uiteindelijk ook zijn ondernemersdiploma gehaald. Hoe hij het al 25 jaar volhoudt op dezelfde plek? Daar heeft Maarten een heel duidelijk antwoord op: passie. ‘Voor mij is dat een mooi product verkopen waar we tweehonderd procent achter staan. We zijn een bedrijf waar ambacht nog steeds voorop staat. Op die kwaliteit gaan we ook niet minderen, hoe lastig dat soms ook is in deze tijden.’ 

Naast het product is het ook de winkel en het contact met de klanten die hem aan het hart gaan. ‘Dat lokale is mooi, je weet zoveel van mensen.’ Maar dit alles doet hij niet alleen. Zijn team bestaat uit zeer bevlogen personeelsleden waarvan sommigen nog langer in dienst zijn dan Maarten zelf. ‘Die staan dag en nacht voor je klaar. Dat is heel bijzonder.’

Genoeg redenen voor een feestje dus. Houd de vleesspecialist de komende tijd in de gaten via krant en social media.

Door Inge Arissen

Digitale krant