Annemarie van Nieuwenhuijsen
Annemarie van Nieuwenhuijsen Foto: John van Gelder

De Twee Linden wordt ‘Zorg van Toen’

22 nov, 16:27 Zaken

BENEDEN-LEEUWEN – Je wist vroeger dat het weer kermis was, als je fietsen met boekentassen achterop, bij ‘Piet van de Wert’ (de Twee Linden) in Lauwe, zag staan. Het was de locatie voor dorpsfeesten, bruiloften en koffietafels. Het was een ontmoetingsplek voor het hele dorp. Binnenkort kunnen ouderen juist op deze plek met elkaar herinneringen op gaan halen. Een deel van de Twee Linden wordt namelijk omgebouwd tot een kleinschalige woon-zorgaccommodatie.

Het streven is, dat in het voorjaar van 2023 de eerste bewoners worden verwelkomd. Annemarie Jelier is de manager zorg en in dienst bij ‘Zorg van Toen.’ Dit is een landelijke organisatie die zorg en wonen biedt en bij wil dragen aan het levensgeluk van haar bewoners.

Aan de achterkant van het hotel worden twintig hotelkamers omgebouwd tot woon-zorgappartementen. Hierin kunnen ouderen met dementie en/of met een lichamelijke aandoening wonen. Er zijn mogelijkheden voor permanente bewoning of tijdelijk verblijf met zorg en verpleging. Een deel van de vroegere feestzaal wordt de gezamenlijke huiskamer.

De overige ruimtes in het pand waaronder het inpandige deel van het hotel en het restaurant houden dezelfde bestemming als voorheen.

‘We laten bewoners zelf beslissen hoe ze hun leven hier invullen,’ vertelt Annemarie. ‘Wij sluiten hierbij aan en ondersteunen. We willen dat ouderen gelukkig zijn en niet het gevoel hebben dat ze naar een instelling moesten verhuizen. Het unieke van deze locatie is, dat je je kunt terugtrekken als daaraan behoefte is. Door de centrale ligging en de restaurantfunctie van de Twee Linden kun je ook zonder veel moeite bij het dorpsleven betrokken blijven. Een bijkomend voordeel is, dat de koks elke dag voor ons koken.’

Om de bewoners een optimale verzorging te kunnen bieden, worden op dit moment verpleegkundigen en verzorgenden geworven. ‘We willen een aantrekkelijke organisatie zijn, waar medewerkers zich betrokken voelen bij het wel en wee van de bewoners,’ vertelt Annemarie. Tevens zal ik samen met de bewoners waken voor het welzijn van de medewerkers. Het is belangrijk dat we er allemaal voor elkaar zijn en voor elkaar zorgen. Iedereen is waardevol en zal worden gezien. We gaan er samen iets moois van maken en het leven vieren.’

Kijk voor meer informatie over ‘Residentie De Twee Linden’ op: www.dezorgvantoen.nl.

Door Elly Hagen

Digitale krant