Afbeelding
Foto: John van Gelder
advertorial

Vooroplopen met Indulite B.V.

Zaken

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 15 september jl. heeft TÜV Nederland het ISO 14001 certificaat uitgereikt aan Indulite B.V. in Beneden-Leeuwen. Indulite ontwerpt en produceert duurzame verlichtingsarmaturen en adviseert over de toepassing van LED-verlichting.


ISO 14001 is de internationale norm met strenge eisen voor een milieumanagementsysteem. Door het betrekken van informatie van stakeholders (belanghebbenden) bij het ontwikkelen van het milieubeleid sluit ISO 14001 aan bij de ISO 26000-richtlijn voor duurzaam ondernemen.
Het belang van de ISO 14001 certificeringVoor René van Zoomeren, techneut in hart en nieren en directeur/eigenaar van Indulite, is dit een belangrijke mijlpaal. Hij zegt dat deze certificering de concurrentiepositie van Indulite versterkt, temeer omdat deze steeds vaker door afnemers wordt verlangd. Volgens René van Zoomeren is het tevens een Unique Selling Point en vooral: “als bedrijf leggen we onszelf hoge eisen op en dit certificaat maakt dat nog beter zichtbaar. Het product dat wij maken is duurzaam en energiezuinig en daar hoort dit gewoon bij, dat vinden wij zelf ook”. En, zo vult René van Zoomeren, nog aan: “met dit certificaat ontzorgen wij onze afnemers, omdat wij maatoplossingen leveren, toegespitst op de eisen van de opdrachtgever, zodat deze een kwalitatief verlichtingsvoorstel aan de opdrachtgevers kan leveren dat bovendien aan de hoogste milieueisen voldoet.”
Een ISO 14001 certificaat borgt dat het gecertificeerde bedrijf continu werkt aan de verbetering van de duurzaamheid van haar prestaties en het beschermen van het milieu tijdens het uitvoeren van haar activiteiten.Het mooie van dit hele ISO 14001 proces is ook geweest dat in alle geledingen van Indulite een milieubewustwordingsproces is doorlopen en ingebed, van directie tot op de werkvloer.

Alweer nieuwe doelstelling in beeld
En Indulite wil ook het komende jaar niet stil zitten in haar ontwikkeling. De doelstelling voor komend jaar is om de materialen die ingekocht worden om de armaturen te maken circulair moeten zijn, dus gebruikte materialen gebruiken om een nieuw product te vervaardigen. Een heel mooie doelstelling.

Indulite B.V.
Energieweg 19A,
6658AE Beneden-Leeuwen
Telefoon: 0487 516 698
www.indulite.nl