Afbeelding
Foto: Odensehuis Animi Vivere

Nieuw Odensehuis Animi Vivere Beuningen

6 sep, 10:02 Zaken

BEUNINGEN - Odensehuis Animi Vivere opent, waarschijnlijk dit najaar nog, in Beuningen haar deuren. Vooral jongere mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen hier terecht voor inloop, ontmoeten en dagactiviteiten. In Druten is nog geen vergelijkbaar zorgaanbod. Daarom steunt gemeente Druten dit initiatief in Beuningen waar mensen uit de regio ook terecht kunnen.

Een divers zorg- en ondersteuningsaanbod draagt eraan bij dat inwoners met dementie langer thuis kunnen blijven wonen. Het Odensehuis Animi Vivere Beuningen gaat zich richten op mensen met geheugenproblemen en jonge mensen met dementie (diagnose dementie voor 65 jaar) en hun mantelzorgers. In de gemeente Druten is nog geen initiatief dat zich op jongere mensen met dementie richt. Daarom geeft de gemeente Druten het Odensehuis Animi Vivere Beuningen een startsubsidie van 10.000 euro.

Vanaf 1 september 2022 huurt het Odensehuis Animi Vivere in het centrum van de gemeente Beuningen (Wilhelminalaan 106) een pand. Na een kleine verbouwing gaat het Odensehuis naar verwachting in het najaar open. Het Odensehuis in Beuningen heeft meerdere sponsoren, zoals de gemeente Beuningen, gemeente Druten en de Lionsclub Maas & Waal.

In gemeente Wijchen bestaat Odensehuis Amini Vivere sinds 2017, door een initiatief van Loesan Peters. Het idee voor het nieuwe Odensehuis in Beuningen is tot stand gekomen door een samenwerking met Stichting Animi Vivere en de Lions Club Maas en Waal en wordt ondersteund door diverse partijen.

!
Digitale krant