Afbeelding
Foto: Haneman Biofruit

HANEMAN Biofruit uit Winssen wordt Hofleverancier

10 aug, 14:22 Zaken

WINSSEN - HANEMAN Biofruit bestaat honderd jaar en mag zich vanaf 20 augustus Hofleverancier noemen. Om dit te vieren, organiseren de eigenaren Toine Janssen en Jeanette Litjens een open dag op 21 augustus in Winssen. De toegang is gratis en HANEMAN Biofruit trakteert op gratis versgeperst appelsap. 

Met het honderdjarig jubileum heeft het de Koning behaagd om het Predicaat ‘bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan het Maas en Waalse bedrijf. Hofleverancier ben je niet zomaar. De aanvraagperiode duurt ongeveer een jaar. Het begint met een duidelijk gemotiveerde aanvraag onderbouwd met financiële, personele, bedrijfstechnische en historische informatie. Deze aanvraag wordt ingediend bij de burgemeester. Daarna doen de Commissaris van de Koning, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Financiën grondig onderzoek naar het bedrijf. Zo dient de onderneming ten minste honderd jaar te bestaan en binnen haar bedrijfstak moet de onderneming een duidelijk vooraanstaande plaats innemen. Bij een positieve uitkomst wordt advies aan de Koning uitgebracht.

Oorkonde
Na een positieve beslissing van de Koning wordt er een oorkonde opgesteld en wordt de koninklijke beschikking officieel aan het bedrijf meegedeeld. Daarna mag het bedrijf het Koninklijk wapen gebruiken. In de regel levert men niet daadwerkelijk aan het hof, al is dat natuurlijk wel mogelijk. De oorkonde wordt op zaterdag 20 augustus door burgemeester Daphne Bergman in het bijzijn van genodigden uitgereikt.

Open dag
Als onderdeel van de feestelijkheden is er een open dag op zondag 21 augustus. De dag begint met de onthulling van het ‘Boert Bewust-bord’. Vanaf 11.00 uur zijn er rondleidingen door de boomgaarden, bezichtiging van de fruitpers, activiteiten voor kinderen en een boerenmarkt met lokale producenten van wijn, bier, fruit, ijs, vlees en tuinplanten. Uiteraard is er voor de bezoekers een lekker hapje en drankje. De entree is gratis en de open dag duurt tot 16.00 uur.
HANEMAN Biofruit is gevestigd aan de Molenstraat 40 in Winssen.

!
Digitale krant