MGR
MGR Foto: MGR

Te weinig mensen aan het werk

10 jun, 10:33 Zaken

MAAS EN WAAL - Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten niet goed op elkaar aan, waardoor te weinig mensen door het Werkbedrijf van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling (MGR) Rijk van Nijmegen aan een baan kunnen worden geholpen. Dat is af te leiden uit uit de jaarstukken van de MGR regio Rijk van Nijmegen; het samenwerkingsverband van gemeenten in de regio Nijmegen, waaronder Druten, Beuningen en Wijchen. 

Ruim honderd arbeidszoekenden te weinig kregen werk in 2021, afgezet tegen het streven van de MGR. Het gaat bijvoorbeeld om bijstandsgerechtigden, mensen met een beperking en jongeren. Een aandachtspunt, en wellicht een van de redenen dat de doelstelling niet is gehaald, is het hoge ziekteverzuim onder de medewerkers van Sociale Werkvoorziening. Dat is een ‘hardnekkige problematiek’ zo stelt de organisatie. Een vijfde van de medewerkers zat thuis, mede om coronagerelateerde redenen.

Het kost het Werkbedrijf ook moeite om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen, blijkt uit de stukken. Waar het probleem ligt is nog niet duidelijk.

Digitale krant