Afbeelding
Foto: Twenty Four Webvertising

5 redenen om Bonaire te bezoeken in 2022

Zaken

Bonaire past bij veel van de trends die voor volgend jaar worden voorspeld, zoals: minder bekende locaties, gericht op gezondheid en welzijn, duurzaam reizen, natuurbelevenissen en eilandbestemmingen. Een auto huren Bonaire is zeker een aanrader als je op vakantie gaat naar dit Caribische eiland, puur al omdat er veel bezienswaardigheden zijn op Bonaire. Je wilt ze natuurlijk allemaal goed verkennen, waar autoverhuur zeker bij zal helpen. Hier zijn 5 redenen om een bezoek aan Bonaire in 2022 te overwegen:

Haal je duizend stappen
Begin het jaar goed. Bonaire is de thuisbasis van 1.000 Steps Beach... ok, deze kalkstenen trap heeft niet echt duizend treden, maar het dankt zijn naam omdat het zeker zo voelt op de terugweg naar boven. Voeg een end-to-end wandeling door de kleurrijke hoofdstad Kralendijk en een trektocht naar de Brandaris-piek toe voor een weids uitzicht op het eiland om dat bewegingsdoel af te ronden, wat je zeker zal lukken als je op vakantie gaat naar Bonaire!

Voorbeeld van duurzaamheid
‘s Werelds eerste gecertificeerde Blue Destination, Bonaire’s leiderschap en toewijding op het gebied van milieubescherming sinds het begin van de jaren ‘60 zorgt ervoor dat de natuur en habitats van het eiland generaties lang behouden blijven. Mensen en natuur leven hier in harmonie omdat het eiland manieren creëert om het ecosysteem, de cultuur, de economie en meer te beschermen door middel van verschillende reservaten, nationale parken, restauratieprojecten, habitats en stichtingen. Op hun beurt bieden deze inspanningen voor natuurbehoud onschatbare ervaringen voor bezoekers, of ze nu vrijwilligerswerk willen doen, een ezel willen adopteren of willen bijdragen aan het herstel van koraal.

Hang rond met dieren
Ezels, flamingo’s en papegaaien, oh wat leuk! Dat zul je bij een auto huren Lissabon omdat je deze Portugese stad bezoekt niet snel meemaken! Naast heiligdommen en leefgebieden die zijn gewijd aan deze vogels/dieren (en ook schildpadden), is er ook voldoende open lucht om te genieten van de natuurlijke flora en fauna van Bonaire, van het met cactussen bedekte woestijnlandschap en mariene parken tot de mangrovetunnels en Zoutpannen. 

Minder drukte, meer flamingo’s
Met niet meer dan 20.000 mensen en als het minder bekende eiland van de ABC’s, staat Bonaire wijd open voor toeristen. Reizigers merken dat ze dit stukje paradijs helemaal voor zichzelf hebben om veilig te genieten van alles, van dineren in de buitenlucht, luxe accommodaties en privétours tot vredige stranden, nabijgelegen onbewoonde eilanden en kalm water, perfect om te leren duiken. Je zult mogelijk zelfs meer flamingo’s dan mensen zien als je op vakantie gaat naar Bonaire!

Kies voor buiten
Kitesurfen, zeilen, fietsen, duiken, kajakken, speleologie, vogels kijken, snorkelen, golfen, wandelen... de lijst gaat maar door. Of bezoekers nu de voorkeur geven aan hun eco-avontuur onder water of daarboven, er zijn het hele jaar door talloze mogelijkheden om het hart te laten bonzen en die lang verloren gewaande endorfines te laten pompen. Als je wel van een avontuur houdt dan is het dus zeker een aanrader om dit jaar een reis naar Bonaire te boeken!