Logo demaasenwaler.nl
<p>Snoeiafval kon al enige tijd bij Joop Rodenburg worden gebracht.&nbsp;</p>

Snoeiafval kon al enige tijd bij Joop Rodenburg worden gebracht. 

(Foto: John van Gelder)

Nieuwe milieustraat Druten krijgt gestalte

  Zaken

DRUTEN - Op het terrein van Joop Rodenburg Sloopwerken en Puinrecycling wordt hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe gemeentelijke milieustraat voor gratis afval. 

De gemeenteraad moet deze maand nog toestemming geven, maar de informatieve vergadering over dit onderwerp gaf weinig reden tot ongerustheid in die zin. Alle fracties zijn blij met het feit dat de gemeentewerf aan de Van Heemstraweg wordt ontlast. Met het sluiten van die mogelijkheid om gratis afval weg te brengen per 1 maart, en de opening van de milieustraat bij Rodenburg, krijgt niet alleen gemeentepersoneel meer ruimte, ook hoeven de afvalbrengers naar verwachting niet meer zo vaak in de rij te staan. 

Rodenburg gaat vier dagen in de week open voor de gratis afvalstromen. Dar blijft verantwoordelijk voor de verdere afwikkeling van het afval. Voor de nieuwe milieustraat moet op het terrein van Rodenburg een nieuwe infrastructuur worden aangelegd, inclusief gebouwtje. Over de eventuele plaatsing van de vrachtwagen van kringloopwinkel De Oude School is nog overleg. 

De huidige zaterdagopenstelling van de gemeentewerf kost de gemeente ruim een ton. Het geheel onderbrengen bij Rodenburg komt op het dubbele, als de gemeente zou uitgaan van zes dagen openstelling. Vandaar dat vier dagen voorlopig het uitgangspunt is. Dat scheelt 30.000 euro. 

Meer berichten