Logo demaasenwaler.nl
<p>Hent en Claar de Vries</p>

Hent en Claar de Vries

(Foto: John van Gelder)

Hent de Vries Mode gaat sluiten

  Zaken

‘Altijd van genoten’

BENEDEN-LEEUWEN - Kledingwinkel Hent de Vries Mode aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen sluit op 1 maart, na 37 jaar, de deuren. De klanten zullen zijn service en kledingadvies gaan missen. En omgekeerd hebben Hent en zijn team altijd enorm genoten van de klanten die er graag binnenliepen.

Het is bij opening van de winkel op deze morgen al vroeg druk met klanten die tussen de rekken met kleding op zoek zijn naar een mooie aankoop. Hent de Vries wordt regelmatig een vraag gesteld en omgekeerd hoor ik Hent meerdere keren zeggen: zin in een kopje koffie of iets anders? De sfeer is absoluut gemoedelijk te noemen en het is duidelijk dat veel van de kopers vanochtend hier vaker komen.

Waarom gaat de winkel dicht? Hent, die zijn pensioenleeftijd bereikt heeft, zegt daarover: ‘Wij hebben hier diverse mooie merken in de winkel, maar wij hebben niet van elk item een grote voorraad, dus werkt een webwinkel voor ons niet. Toen daar de corona-uitbraak overheen kwam werd het nog lastiger. Al die maatregelen, dan weer dicht en dan weer open, de mondkapjes, het werd er niet leuker op en eens komt dan toch de dag om te moeten stoppen. Nu sta ik nog kwiek en vrolijk in de winkel en zo wil ik ook afsluiten.’

Op de gevel staat totale leegverkoop. Dat klopt: zelfs het interieur staat te koop. Met mooie aanbiedingen tot wel 70 procent is het voor Hent de Vries te hopen dat hij nog een groot deel van zijn voorraad kan verkopen. Ook schoenen, riemen en sjaals gaan met hoge kortingen de deur uit. Service, eerlijke adviezen, gemoedelijkheid en kwaliteitsartikelen van een hoog niveau voor heel redelijke prijzen, dat is altijd de strategie van deze winkel geweest.

Hent bedankt de fijne en trouwe klantenkring voor al die jaren en zegt ze zeker te gaan missen. Hij dankt in het bijzonder zijn vrouw en team, want mede door hen is Hent de Vries Mode een succesformule geworden.

Natuurlijk is iedereen welkom om in de komende weken binnen te lopen voordat Hent en Claar andere dingen gaan doen. Wat precies, dat is nog onbekend, maar genieten gaan ze zeker, net zoals ze al die jaren hiervoor hebben gedaan.

Door Elly Bruns

Meer berichten