Logo demaasenwaler.nl
<p>Marijn Brocken en Rob Reuvers.&nbsp;</p>

Marijn Brocken en Rob Reuvers. 

(Foto: John van Gelder)

Gemeente gaat door met KION voor peuteropvang

  Zaken

BENEDEN-LEEUWEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft opnieuw besloten om voor de komende twee jaar de peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in te kopen bij KION.

KION biedt in de gemeente West Maas en Waal sinds 2019 de peuteropvang op zeven locaties. Dat doet ze naar volle tevredenheid. De peuters uit West Maas en Waal hebben een mooie plek waar ze kunnen spelen met en leren van leeftijdgenootjes. Het is ook de plek waar kinderen die het leuk vinden, maar ook nodig hebben voor hun ontwikkeling, voorbereid worden op de basisschool.

Het programma VVE dat KION aanbiedt, is erg belangrijk. Standaard is het programma VVE voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar. Tot de meivakantie loopt een pilot, waarbij de leeftijd vervroegd is naar 2 jaar. Dat betekent dat kinderen vanaf 2 jaar naar de peuteropvang kunnen. 

Wethouder Rob Reuvers: ‘Wij gunnen de kinderen in onze gemeente de best mogelijke start op de basisschool. Hoe vroeger je begint, hoe positiever het effect is op hun ontwikkeling. Dat houdt in dat we vooruit moeten denken en op tijd investeren in hen. Want zij zijn de toekomst.’

Meer berichten