Afbeelding
Foto: Van Kraaij Educatie

‘Maas en Waal blijft leren’

Zaken

MAAS EN WAAL - Binnenkort hebben inwoners van Maas en Waal een unieke kans om hun vaardigheden en kennis bij te spijkeren en dat ook nog eens tegen lage prijzen of zelfs helemaal gratis. Ondernemend Maas en Waal is er samen met Ondernemersvereniging Druten in geslaagd om een mooie subsidiepot binnen te halen uit het landelijke project ‘NL leert door’. Jolanda Spies en Bart van Kraaij, respectievelijk projectmanager en directeur van Van Kraaij Educatie, vertellen trots over de uitvoering van het project.

‘De krapte op de arbeidsmarkt is enorm. Dat betekent ook dat werkgevers momenteel extra zuinig met hun personeel moeten omgaan om te zorgen dat ze betrokken blijven bij hun werkgever en ze waar nodig een stukje extra ontwikkeling meegeven. Dit is dus het ideale moment voor werknemers en werkgevers om samen in gesprek te gaan over ontwikkelingsactiviteiten’, aldus de twee.

Naast werknemers met een baan kunnen ook werkzoekenden en zzp’ers gebruik maken van deze subsidiepot en zich aanmelden voor de ontwikkelings- en scholingsactiviteiten. Deelnemers dienen 18 jaar of ouder te zijn en jonger dan de AOW-leeftijd. Een lidmaatschap van een ondernemersvereniging uit de regio is niet nodig.

Breed aanbod
De activiteiten richten zich vooral, maar niet exclusie, op de sectoren techniek, agrarisch, horeca en retail. Naast sectoraal maatwerk (bijvoorbeeld trainingen op het gebied van diervoeding en duurzame bedrijfsvoering in de agrarische sector) bestaat het aanbod uit loopbaanadvies, persoonlijke coaching, individuele begeleidingstrajecten, digitale en communicatieve vaardigheden en talencursussen die relevant zijn voor de huidige functie binnen een bedrijf. Bovendien worden er (gratis) kennisseminars, webinars en e-learning sessies aangeboden. Er zijn ruim 70 verschillende cursussen en trainingen.

Aanmelden
Met ingang van 10 januari 2022 kunnen belangstellenden zich aanmelden voor het brede aanbod aan (scholings)activiteiten. Deelnemers kunnen aan maximaal drie activiteiten meedoen. De activiteiten worden uitgevoerd door Van Kraaij Educatie in Druten, vanaf februari tot en met oktober 2022.

Aanmelden kan alleen via de website www.samennaareenhogerniveau.nl. Deze site is in ontwikkeling en zal regelmatig worden geactualiseerd. Via de website kan ook de brochure met het gehele activiteitenaanbod worden aangevraagd. Deze wordt vervolgens thuisgestuurd. Telefonisch contact opnemen met de medewerkers van Van Kraaij Educatie is ook mogelijk. Dat kan via tel. 0487-74 50 03.

Door Elly Bruns

Leden Ondernemend Maas en Waal.