Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder

Uit de Kunst vijfentwintig jaar

  Zaken

DRUTEN - Cadeauwinkel Uit de Kunst vierde donderdag 18 november het vijfentwintig jarig jubileum. Dat een expositie als stageopdracht, waarvoor cliënten van Boldershof zes maanden lang schilderopdrachten maakten, vele jaren later tot een begrip in Druten zou leiden, had destijds niemand voorzien.

De geschiedenis van de cadeauwinkel gaat terug tot 1996. Medewerkers van Dag Activiteiten Centrum (DAC) Regenboog kregen het voor elkaar om bij de keramiekgroep op de Kattenburg een ruimte te vinden voor een atelier annex winkel. In de winkel werden al kaarsen en keramiek verkocht en sinds 1996 konden mensen daar ook schilderijen lenen of kopen die door cliënten van het Dag Activiteiten Centrum werden gemaakt.

Sinds 2019 is de winkel gevestigd aan de Hogestraat, het voormalige postkantoor. De ligging van de winkel, middenin het centrum, heeft Uit de Kunst geen windeieren gelegd. Inmiddels is het assortiment flink uitgebreid. Voorheen werd de producten alleen door cliënten van Boldershof vervaardigd, maar nu worden leveranciers door heel Nederland uitgezocht. Wat niet is veranderd, is dat elk product wordt gemaakt en verkocht door mensen met een beperking.

Bij Uit de Kunst is dagelijks plek voor twaalf cliënten op diverse niveaus. Er wordt veel samengewerkt en er wordt voor elke cliënt een taak bedacht. Zo snijdt de één een mal van papier uit, de ander stempelt hier een afbeelding op en de derde doet het touwtje erdoor. Het eindresultaat is een leuk label om een cadeautje net wat extra’s te geven. Op deze manier worden ook de kaarten, sieraden, tasjes en mozaïeken gemaakt. 

Feest
Donderdag 18 november werd het jubileum samen met de cliënten en klanten gevierd. Voor de klanten was er een leuke attentie. Na sluitingstijd werden alle medewerkers van Uit de Kunst getrakteerd op een heerlijk diner.

Uit de Kunst is gevestigd aan de Hogestraat 53b in Druten. De winkel is open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten