Swen Wigmans en Nathalie van den Hurk.
Swen Wigmans en Nathalie van den Hurk. Foto: John van Gelder

Nieuw cursusjaar van start bij Van Kraaij Educatie

Zaken

DRUTEN - Van Kraaij Educatie start medio september met het nieuwe cursusseizoen. Er staan maar liefst acht verschillende talen op het cursusprogramma, variërend van Engels, Spaans en Italiaans, tot aan Roemeens en Turks. De cursussen zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden om een vreemde taal te leren, of zich op hun vakantieadres beter verstaanbaar willen maken. Tijdens een open avond op woensdag 1 september kunnen belangstellenden kennis maken met het aanbod en de docenten.

‘We zijn blij dat we dit jaar weer kunnen starten met fysieke taalcursussen in d’n Bogerd’, vertelt Nathalie van den Hurk, coördinator particuliere cursussen bij Van Kraaij Educatie. ‘De lessen vinden plaats in groepen van maximaal tien personen, in een ruimte waarin we de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. De docenten zijn over het algemeen native speakers, en geven dus les in hun moedertaal. De overige docenten hebben de taal waarin ze lesgeven gestudeerd.’

Online mogelijkheden
Naast cursussen op locatie kan men met ingang van dit cursusjaar ook online cursussen volgen. ‘Die mogelijkheid is er speciaal voor mensen die liever (nog) geen fysieke lessen willen volgen, of die het gewoon fijner vinden om de lessen vanuit huis te volgen. Een voordeel hiervan is dat men niet meer in de regio hoeft te wonen om een talencursus bij ons te kunnen volgen.’ Op de website van Van Kraaij Educatie is te zien wanneer de fysieke en online lessen plaatsvinden.

Nathalie geeft aan dat talencursussen onverminderd populair zijn. ‘Een cursus Spaans of Italiaans is bijvoorbeeld prettige bagage wanneer je je tijdens je vakantie in het buitenland een beetje verstaanbaar wilt maken. Bovendien is het handig om op een terras een drankje te kunnen bestellen zonder handen en voeten te moeten gebruiken’, lacht ze.

Computer- en iPad cursussen
Van Kraaij Educatie verzorgt komend seizoen ook weer computer- en iPad cursussen. Deze lessen worden echter niet in groepsverband gegeven, maar 1 op 1.
Belangstellenden kunnen bij aanmelding aangeven welke vaardigheden ze op dat vlak willen leren of verbeteren. Neem voor de verschillende mogelijkheden of het inplannen van een les contact op via tel. 0487-74 50 03.

Open avond
De talencursussen starten in de week van 13 september. De cursusperiode omvat twaalf weken en wordt voor de kerstvakantie afgesloten. Op woensdag 1 september is er een open avond in De Bogerd in Druten. Tussen 19.00 en 21.00 uur kan men zich laten informeren over de cursussen en kennismaken met de taaldocenten. Op zaterdag 4 september is er tussen 10.00 uur tot 15.00 uur een online informatiebijeenkomst.

Meer informatie via: vankraaijeducatie.nl of neem contact op via info@vankraaijeducatie.nl.