Nick Derks en Kirstie Lamers ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Nick Derks en Kirstie Lamers ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Wijchen onderzoekt haalbaarheid waterstoftankstation Bijsterhuizen

13 jul, 13:23 Zaken

WIJCHEN - Voor de gemeente Wijchen gaat RvN@ dit jaar de haalbaarheid van een waterstoftankstation op bedrijventerrein Bijsterhuizen onderzoeken. Op 9 juli zette wethouder Nick Derks zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. 

Het onderzoek gaat verder dan alleen een waterstoftankstation. Bekeken wordt of er een tankstation kan komen waar je naast waterstof ook LNG en biodiesel kan tanken. En natuurlijk mogen laadpalen en snelladers voor elektrische auto’s niet ontbreken.

Economische kansen
Nick Derks, wethouder economie en voorzitter GR Bijsterhuizen: “De komst van een waterstoftankstation vergroot de economische kansen van het bedrijventerrein en de bedrijven in het Rijk van Nijmegen. En hiermee dragen we ook bij aan de Wijchense doelen op het gebied van duurzaamheid. Het mes snijdt aan meer kanten.”

Wat kan er en wie doen er mee?
Het onderzoek richt zich aan de ene kant op het maken van een uitvoeringsagenda. Daarin moet komen te staan hoe de betrokken overheden de regels gebruiken. En ook welke subsidies er zijn voor de bouw en het gebruik van een waterstoftankstation. Daarnaast onderzoekt RvN@ welke ondernemers en investeerders nu echt mee gaan doen. En onder welke voorwaarden een waterstoftankstation gebouwd kan worden. Ondernemers, kennisinstellingen zoals de Hogeschool Arnhem Nijmegen en verschillende gemeenten stelden al wel vast dat er genoeg kansen zijn om op bedrijventerrein Bijsterhuizen een waterstoftankstation te bouwen. Dit onderzoek moet ook duidelijk maken hoe haalbaar die kansen zijn. Eind van dit jaar is het hele onderzoek klaar.

Meer over RvN@
RvN@ is een beweging die vernieuwing, sociale en economische groei in het Rijk van Nijmegen actief aanmoedigt. Hierin werken ondernemers, organisaties, investeerders en scholen / universiteiten met elkaar samen. Meer weten over RvN@ kijk dan op https://rvnhub.nl/de-kracht-van-rvn/

!
Digitale krant