Afbeelding
Foto: Het Gastenhuis

Het Gastenhuis Druten officieel geopend

Zaken

DRUTEN - Afgelopen zaterdag is het derde Gastenhuis van Nederland officieel geopend in het bijzijn van wethouder Sjef van Elk.

Bijzonder ontroerend was het moment waarop dhr. van Veenendaal het woord nam en alle aanwezigen toesprak. Volgende week komt zijn zus in het Gastenhuis wonen, die lang heeft gezocht naar een fijne woonplek. "Als er in Nederland een verkiezing 'helden van 2017' zou bestaan", zij hij op een gegeven moment, "dan zouden dit voor mij absoluut Jack en Nora moeten zijn." Jack van Bemmelen en Nora Boky vormen het zorgechtpaar dat verantwoordelijk is voor het Gastenhuis Druten en dat er zelf ook woont.

Het Gastenhuis is een zorgformule die zich volledig richt op mensen met dementie. Elke vestiging biedt een warm thuis aan circa 20 bewoners voor wie zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit en zal er ook zorg aan huis worden opgestart als blijkt dat daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Ook een goed contact met de buurtbewoners staat op het prioriteitenlijstje van de verantwoordelijke zorgechtparen.

Extra informatieavond
Op dit moment is er nog een aantal appartementen beschikbaar. Heeft u interesse in een woonplek en veel inhoudelijke vragen? Dan kunt u zich ook aanmelden voor de extra informatieavond op 15 november. Deze vindt plaats in het Gastenhuis en vangt aan om 19.30u. Het zorgechtpaar heeft dan alle tijd om vragen te beantwoorden. Aanmelden is mogelijk via de website, via druten@hetgastenhuis.nl of telefonisch via 06 - 23 18 21 18.

Afbeelding
Afbeelding