Afbeelding
Foto: John van Gelder

Specialisten starten paramedisch centrum in Puiflijks dorpshuis

Zaken

PUIFLIJK - Je kunt niet altijd alles alleen oplossen, soms heb je daarbij een beetje hulp nodig. Vanuit die gedachte legde Liek van den Berg, fysio- en manueel therapeut, de basis voor PMC Samen Sterk, een paramedisch centrum waarin meerdere zorgspecialismen onder één dak worden aangeboden. Afgelopen vrijdag was de opening van het centrum, dat onderdak vindt in Dorpshuis de Lier in Puiflijk.

Lieke van den Berg werkt sinds 2010 als fysiotherapeut en studeerde in 2016 af als manueel therapeut. Naast haar praktijk ontstond de ambitie om, samen met andere specialisten, een breder zorgpalet te kunnen bieden. Die ambitie mondde uit in een paramedisch centrum. Voor haar initiatief benaderde Lieke Puiflijkenaar Jos Smit, die geen onbekende is in de regio dankzij zijn jarenlange ervaring met (top)sporters, waaronder het Nederlands Elftal. Zij vonden in Linda Ceelen - van Erp, ergotherapeut en psychomotorisch kindertherapeut, en logopediste Annemarie Jillesen de juiste aanvulling op hun aanbod.

Multidisciplinair behandelen
Samen bieden de specialisten een veelzijdig aanbod op het gebied van zorg voor mensen van alle leeftijden. 'Daarin schuilt de kracht van ons centrum', legt Lieke uit. 'Door verschillende disciplines in één gebouw te verzamelen, kunnen wij multidisciplinaire behandelingen aanbieden. Voor bepaalde zorgvragen zijn namelijk combinaties van verschillende behandelingen het meest effectief.' Het centraliseren van diverse behandelaars biedt echter meer voordelen. 'Bijvoorbeeld wanneer ouder en kind elk een ander soort zorg nodig hebben, kunnen zij ieder op hetzelfde moment in ons centrum behandeld worden', aldus Linda.

Leefbaarheid
Met de komst van het paramedisch centrum wordt eveneens een belangrijke voorziening gecreëerd voor het dorp Puiflijk. 'Die past perfect binnen de toekomstvisie die wij hebben voor onze accommodatie', legt Frans Kaart, bestuursvoorzitter van De Lier, uit. 'Voorzieningen als deze willen wij namelijk, nu en in de toekomst, in ons dorpshuis centraliseren om het voor kinderen en ouderen mogelijk te maken om gezond en gelukkig in Puiflijk te kunnen wonen. Een ontwikkeling die past in de fase waarin ons dorp, waar zowel nieuwbouw als vergrijzing zichtbaar zijn, zich momenteel bevindt.'

Voor vragen of meer informatie zie: www.pmcsamensterk.nl of tel. 06-10 16 77 91 (Lieke van den Berg).

Door Ruben Schiks