Let op, foto is gekopieerd uit een oude krant. Beter niet gebruiken lijkt mij...
Let op, foto is gekopieerd uit een oude krant. Beter niet gebruiken lijkt mij... Foto: Aangeleverd via Filmhuis

Jubileumvoorstelling Filmhuis Den Bogerd

DRUTEN - Filmhuis Den Bogerd bestaat twintig jaar en viert dat op drie momenten. De opening van het jubileumjaar is op dinsdag 7 mei met de film 'Neem me mee'. 

De film gaat over zes 70-plussers die samen op vakantie gaan naar Zuid-Frankrijk. Nog vóór hun busje de landsgrens passeert is er al onenigheid, met elkaar en met de jonge reisleider Thijs, die de organisatie zwaar onderschat heeft. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Ze genieten, delen kleine en grote geheimen en onzekerheden, mijmeren, steunen elkaar en stappen zelfs buiten hun comfort zone. De filmavond begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten 10,50 euro, vrienden van het filmhuis betalen 8,50 euro. Ter gelegenheid van het jubileum krijgen bezoekers een gratis consumptie en iets lekkers bij de koffie.

Geschiedenis

Het filmhuis kent een bijzondere start. Het begon in 2004, toen Gerrie de Jong, verbonden aan de bibliotheek in Druten, in het kader van haar opleiding een scriptie schreef met als titel: ‘Hoe richt ik een filmhuis op’. Hiermee was een idee geboren dat al snel vaste vormen aannam. Samen met Tonnie Coppens en Mieke van de Geer als bestuur, werd het filmhuis opgericht en ondergebracht in een stichting. Vanaf die tijd was ‘Stichting Filmhuis Den Bogerd’ een feit.  
Op 3 september staat de tweede jubileumvoorstelling op het programma en in oktober wordt het jubileumjaar feestelijk afgesloten. Meer informatie en kaarten: www.bogerddruten.nl.