Alle aandacht voor Puiflijk

PUIFLIJK - Op donderdag 14 maart bespreekt de Drutense gemeenteraad in het rondetafelgesprek een beslisnota over het vervolgplan van aanpak voor het dorp Puiflijk. Vorig jaar stelde de gemeenteraad al een plan voor een integrale aanpak vast en daarna heeft er een eerste participatieavond plaatsgevonden. De inbreng tijdens deze avond is ambtelijk doorvertaald naar mogelijkheden en aanvullende participatievragen.

Door Ton Ebben

Van der Zandt

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat locatie Van der Zandt al voor 2030 ontwikkeld kan worden. Nu dat er duidelijkheid is, kan een goede dialoog worden gevoerd met de inwoners en maatschappelijke partners van Puiflijk. Reeds in januari 2024 is besloten om de ontwikkeling op de locatie Van der Zandt mee te nemen in de integrale aanpak van Puiflijk.

Deze locatie is voor het toekomstbestendig maken van Puiflijk als aantrekkelijke en duurzame woon- en leefomgeving essentieel. Ook de toekomstbestendigheid van de voorzieningen is van belang. Hierbij gaat het over de omvang van het dorpshuis, de school en de sportaccommodaties. Verder krijgt het vergroenen van de leefomgeving een belangrijke plaats in het plan van aanpak.

Denktank

Het college van B en W wil een denktank formeren, zodat de gemeenteraad actief betrokken is bij de vormgeving van het raadstraject rondom de visie. Van de deelnemende raadsleden vraagt dit wat meer tijd aangezien zij vier tot zes wekelijkse bijeenkomsten dienen bij te wonen. De raad zal naar verwachting aanstaande donderdag over een dergelijke werkwijze besluiten.