Straatmuziekdag in Druten


DRUTEN – Op zondag 24 maart zal de eerste editie van de Straatmuziekdag plaatsvinden. Een initiatief van de Nieuwe Muziekschool en het SODC. Door heel Druten zal er op verschillende plekken live muziek te horen zijn. Het belooft een dag met een vrolijke noot te worden.

Door Inge Arissen

Scarlett Kesseleer is muziekdocente en coördinator bij de Nieuwe Muziekschool, geeft muziekles op verschillende basisscholen in de regio en leidt een van de dorpsensembles. Genoeg muzikale balletjes om omhoog te houden dus, maar ze doet dit met heel veel plezier. Het idee van de Straatmuziekdag is een aantal jaar geleden al ontstaan, maar door de coronapandemie is er nooit iets van gekomen. Collega Yvonne Verschuren stuitte op deze plannen en stelde Scarlett op de hoogte. Hun enthousiasme werd meteen aangewakkerd en ze besloten met collega’s actie te ondernemen. Al sinds september zijn ze bezig met de plannen.

'Leerlingen van de muziekschool krijgen normaal maar enkele keren per jaar de kans om op te treden,' vertelt ze. 'Dit is een leuke manier om ze vaker een podium te geven, maar ook om te laten zien aan anderen wat we doen.' Aan de Straatmuziekdag doen niet alleen de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool mee. 'Het gaat niet alleen om ons, maar we willen dat er door heel Druten muziek wordt gespeeld.' Daarom doen ook de leerlingen van de drie dorpsensembles, slagwerkgroep Excelsior Deest-Horssen, muziekvereniging Eendracht Afferden, muziekvereniging St. Anna Bergharen en leerlingen van het Pax Christi College mee. 'Er is wat gezonde spanning, maar iedereen is vooral heel erg enthousiast.'

De Straatmuziekdag vindt plaats op zondag 24 maart tussen 12.00 en 16.00 uur. Door Druten heen zullen er op vier verschillende plekken podia zijn: op de Ramblas zullen de harmonieën en grote groepen te vinden zijn, op de hoek bij Hogestraat en de Raadhuisstraat zullen de leerlingen van de Nieuwe Muziekschool spelen, het Pax verzorgt het podium bij de kerk en bij de kiosk zal de popband te vinden zijn en enkele individuele leerlingen. Kortom, een muzikale mix waar voor ieder wat wils is. Naast de muziek, zijn er in het dorp verschillende kraampjes voor eten en drinken te vinden, en het is tevens koopzondag. Reden genoeg dus om er 24 maart op uit te gaan en te genieten van de muziek.