Roy Jacobs en Tim Mooren
Roy Jacobs en Tim Mooren Foto: Eigen foto

Tim en Roy fietsen voor Nierstichting

DRUTEN – Tim Mooren en Roy Jacobs gaan op 29 juni in 24 uur 500 kilometer fietsen tijdens hun deelname aan 'de coast to coast challenge'.

De challenge wordt georganiseerd door de Nierstichting en zal van Zoutkamp in Groningen naar Zoutelande in Zeeland gaan. Met hun deelname hopen Tim en Roy een mooi bedrag aan de Nierstichting te kunnen schenken, zodat er meer onderzoek komt naar oplossingen voor nierproblemen.

Vorig jaar deed het tweetal al mee aan The Ride 2023. Ze hebben toen in acht dagen 1.300 kilometer gefietst en een cheque van ruim 10.000 euro kunnen overhandigen aan de Nierstichting. De stichting heeft een speciale betekenis voor Tim. Zijn twee broers horen bij de ruim tien procent van de Nederlanders met chronische nierschade. Dat heeft een groot effect op hun dagelijks leven. Dankzij nierdialyse gaat het naar omstandigheden goed, maar onderzoeken en verbeteringen blijven belangrijk.

Coast to coast

Inmiddels is er al ruim 1.000 euro opgehaald voor het goede doel. Kijk voor meer informatie en doneren op: www.coasttocoastchallenge.nl, zoek op 'trainbuiten of yellowcars'.

Tim Mooren en Roy Jacobs