Hans van Leur overhandigt het eerste exemplaar van de verhalenbundel ' Kleine Verhalen over het Grote Brein' aan zijn zoon Luuk, eigenaar van de Breinkliniek.
Hans van Leur overhandigt het eerste exemplaar van de verhalenbundel ' Kleine Verhalen over het Grote Brein' aan zijn zoon Luuk, eigenaar van de Breinkliniek. Luuk en Hans van Leur.

Kleine Verhalen over het Grote Brein

Meer dan ooit is er aandacht voor het geestelijk welzijn. De hectiek van alledag leidt ertoe dat meer en meer mensen een te grote mentale belasting ervaren. En dat blijft niet zonder gevolgen. De burn-out cijfers stijgen en op steeds jongere leeftijd ervaren mensen geestelijke problemen.

Maar ook al functioneer je prima dan blijft het van belang om je mentale gezondheid in de gaten te houden. Daarbij is enige kennis van het brein van onschatbare waarde. Ons brein heeft zich evolutionair ontwikkeld, maar het is zeer de vraag of dit brein adequaat kan reageren op de snelheid en druk van de moderne tijd. Zo is ons stresssysteem bijvoorbeeld 500 miljoen jaar oud. Hoe verhoudt zich dat tot de uitdagingen van deze tijd? Hoe ga je daarmee om?

Hans van Leur dook - na ruim dertig jaar in het middelbaar onderwijs - de wereld van de neurowetenschappen in. In zijn verhalenbundel, die hij samen met psychologe en neurotherapeute Merel Bouwman schreef, gaat hij in op kenmerken van ons brein. Dit boek met als titel 'Kleine Verhalen over het Grote Brein' legt uit waarom we doen wat we doen. Het gaat in op de uitdagingen van deze tijd en hoe

daarmee om te gaan. Wat helpt om mentaal gezond te blijven? Wat kun jij daaraan doen? Is bijvoorbeeld meditatie een modegril of heeft meditatie een positieve invloed op je welzijn? En hoe rationeel is ons brein eigenlijk? Worden we niet primair aangestuurd door onze emoties? Waarmee voeden we ons brein, welke invloed hebben prikkels waaraan we onszelf bloot stellen op de ontwikkeling van ons brein? Eén ding is zeker: invloeden van buiten vormen mede ons brein en daarmee ons denken. Hoe kun je met die kennis je voordeel doen? 

Daarnaast is er aandacht voor het belang van een goede breinmeting. Kennis en informatie die voor eenieder van belang is. Het boek 'kleine Verhalen over het Grote Brein' is verkrijgbaar bij De Breinkliniek in Wamel, info@breinkliniek.nl. Het boek kan ook besteld worden via maasenwaal@outlook.com. Kosten 20 euro.

boek 'kleine verhalen over het grote brein'.
Hans van Leur overhandigt het eerste exemplaar van de verhalenbundel ' Kleine Verhalen over het Grote Brein' aan zijn zoon Luuk, eigenaar van de Breinkliniek.