Showorkest Riverland.
Showorkest Riverland. Foto: Rob Peters

Rivers Connected: twee bands voor de prijs van één

Uit

AFFERDEN - Zaterdag 23 maart verzorgen Showorkest Riverland en de Mainstream Connection een dansavond in De Meent in Afferden.

De orkesten, met allebei Druten als thuisbasis, gaan er in Afferden een unieke happening van maken. Samen met het publiek gaan de muzikanten een heerlijk feestje bouwen met volop gelegenheid te dansen, bij te praten en te genieten van de muziek die afwisselend door de bands wordt gebracht.

Mainstream Connection is een band die wordt gevormd door vijfentwintig enthousiaste en gemotiveerde amateurmuzikanten die graag op een goed niveau muziek willen maken. De band heeft twee zangeressen die met hun tweestemmige zang een eigen Mainstream-draai geven aan de songs. De muzikanten zijn liefhebbers van swingende muziek en maken van ieder optreden een feestje onder de bezielende leiding van saxofonist, conservatoriumdocent en dirigent Nico Gerhards.
De band heeft in zijn ruim veertigjarig bestaan een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt vernieuwd met onder andere vrolijke, swingende en herkenbare dans-, poppy en jazzy muziek vanaf de jaren 60 en 70 tot heden.

En dan is er Showorkest Riverland, met de bezetting van een bigband én een repertoire dat doet denken aan het Metropole Orkest. (Neder-)pop, film- en wereldmuziek, chansons en jazz, het kan allemaal. Tijdens de theaterconcerten in Druten én de optredens in Maas en Waal, Nijmegen en ver daarbuiten (ja, zelfs tot in China) laat Riverland zien én horen hoe leuk muziek maken is. Met hun enthousiasme weten de muzikanten en zangers, al bijna vijfentwintig jaar onder de enthousiaste leiding van Herman van Teffelen, het publiek te raken en in te spelen op de situatie en sfeer ter plaatse. 

De afwisselende optredens van de twee bands, de grote variatie aan muziek én zang staan garant voor een heerlijk avondje.

De aanvang is om 20.30 uur en kaarten zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar in de voorverkoop via de website of bij de ingang (indien nog beschikbaar).