Padelbaan Beuningen
Padelbaan Beuningen Foto: Hanneline Oosting

Gemeente Beuningen omarmt padel

Algemeen

BEUNINGEN - In Beuningen zijn twee padelbanen. De tennisverenigingen hebben de wens om het aantal banen uit te breiden. Het aantal tennis spelende leden neemt landelijk gezien af, terwijl het aantal padelspelers toeneemt.

D66 Beuningen vindt het belangrijk dat de gemeente investeert in padelbanen net zoals de gemeente dat nu doet in tennis, voetbal, hockey en korfbal. Daarom vroeg D66 Beuningen raadslid Hanneline Oosting om een padelbeleid. 

Padelbeleid

Dit beleid werd in de raadsvergadering van 5 maart door wethouder sport Alwin Steeg gepresenteerd aan de gemeenteraad en is door de raad vastgesteld.

Het beleid biedt perspectief voor de tennisverenigingen om het aantal padelbanen te kunnen uitbreiden. In het beleid staat dat padel als een welkome aanvulling wordt gezien voor het Beuningse sportlandschap en dat de gemeente de kosten op zich neemt voor de aanleg en vervanging van padelbanen in Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen.

Geluidsoverlast

Met de komst van vele padelbanen in Nederland, zijn er ook klachten binnengekomen van geluidsoverlast. Sinds januari 2023 is er de nieuwe richtlijn Padel en Geluid. Voordat de gemeente een vergunning afgeeft voor het aanleggen van de padelbanen moet de tennisvereniging in Beuningen met akoestisch onderzoek aantonen dat wordt voldaan aan de geluidsnormen. Op de huidige padelbanen kan vanwege geluidsoverlast momenteel maar tot 19.00 uur gespeeld worden.