Cover Fabulant van Marloes Kemming
Cover Fabulant van Marloes Kemming Foto:

Kinderboek Fabulant finalist voor Hotze de Roosprijs

AMSTERDAM/DRUTEN - Marloes Kemming, schrijfster van het kinderboek Fabulant, is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2023. Dit is de publieksprijs voor debuterende kinderboekenschrijvers. 

Afgelopen week werd bekend dat Fabulant één van de drie finalisten is voor de Hotze de Roosprijs. Hotze de Roos was een beroemde schrijver. Hij is bekend geworden met zijn boeken over 'De Kameleon', waarvan meer dan zestig delen verschenen. 

Fabulant

De hoofdpersoon van het boek Fabulant is Isa, die de stomste zomervakantie ooit heeft. Haar vader en stiefmoeder zijn op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij de saaie oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Maar dan komt ze erachter dat oom Arnold een groot geheim heeft. In zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant, een magische wereld vol wonderlijke wezens, spannende plekken en... groot gevaar.

Winnaar

Op 25 juni wordt in het Darwinpark in Zaandam bekendgemaakt wie de geldprijs van 4.500 euro in ontvangst mag nemen. Meer informatie over de publieksprijs is te vinden op: www.hotzederoosprijs.nl.