Oproep Liturgisch Gemengd Koor

EWIJK - Het Liturgisch Gemend Koor is op zoek naar nieuwe leden. Het koor bestaat op dit moment uit 29 leden; 9 sopranen, 9 alten, 7 tenoren en 4 bassen. Dat is best veel voor een kerkkoor en daar is het koor ook trots op. Maar langzaam stijgt de gemiddelde leeftijd van het koor, waarmee het gezelschap kwetsbaar kan worden. Dat wil het koor graag voorkomen en is daarom op zoek naar nieuwe leden. 

Het is niet noodzakelijk om katholiek te zijn. Ook is het niet verplicht naar vieringen te gaan. Het maakt het wel gemakkelijker om de muziek te begrijpen. Het belangrijkste is dat je van zingen houdt en een beetje kunt zingen. Het repertoire bestaat uit zo’n 450 liederen, niet alleen uit kerkmuziek, er zit veel wereldse muziek bij.

Ongeveer om de week wordt de liturgische viering in de Corneliuskerk in Beuningen opgeluisterd door het Liturgisch Gemengd Koor. Een half uur voordat een viering begint is het koor aanwezig om in te zingen.

Repetitie

Het koor repeteert op de donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de kerk. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken of gelijk mee te zingen.