Eerdere editie Survivalrun
Eerdere editie Survivalrun Foto: Dave Tromp

Survivalrun Boven-Leeuwen klaar voor de start

Sport

BOVEN-LEEUWEN - Op zondag 18 juni belooft het weer een schitterende sportdag te worden in Boven-Leeuwen. De organisatie van de Survivalrun is al weken driftig bezig om voor de honderden deelnemers een uitdagend parcours te realiseren.

Het jubileumparcours van vorig jaar is verder uitgebouwd, en dankzij de hulp van vele vrijwilligers én in samenwerking met Scouting Don Bosco kunnen de deelnemers een vijftigtal hindernissen tegemoet zien.
Het parcours van de Survivalrun loopt om en door het dorp. De deelnemers kunnen over grote delen van het traject gevolgd worden door hun supporters en andere belangstellenden, echter niet overal. Soms passeren ze weilanden, sloten, een erf of tuin, waar het publiek geen toegang heeft. Met name in Leefpark Groenewoud en langs de dijk kan men de deelnemers in actie zien. Het park is het episch centrum van het evenement, waar men de eerste en laatste meters, onder het genot van een drankje en hapje, kan volgen. Vooral de klimtoren met brandweerpaal en de finale glijbaan zijn grote publiekstrekkers.

De eerste deelnemers vertrekken om 11.00 uur, de laatsten gaan uiterlijk om 16.00 van start.
Aan het einde van de middag is er in het park een Kidsrun, waarbij de kinderen een deel van het finishparcours van de senioren zullen afleggen. Inschrijven voor de Kidsrun, in de leeftijdscategorieën 7/8 en 9/10 jaar, kan tot op de dag zelf. Meer informatie: www.survivalrun.info

Door Rene den Biesen