Leones MO15
Leones MO15 Foto: Claudia van Kerkhof

Leones MO15 meiden naar Germany Cub

Sport

FRANKFURT (DU) - Leones MO15 heeft tijdens het pinksterweekend deelgenomen aan de Germany Cub. Aan het toernooi deden teams uit verschillende Europese landen mee, waaronder Duitsland, Frankrijk, Tsjechiƫ, Denemarken en Zwitserland.

Het plan om deel te nemen aan het internationale toernooi ontstond aan het eind van vorig voetbalseizoen, na het vieren van het kampioenschap.

Om hun deelname te bekostigen hebben de meiden het afgelopen jaar diverse initiatieven ondernomen. Samen hebben ze hard gewerkt om het streefbedrag bij elkaar te krijgen.

Vrijdagmiddag 26 mei vertrok de ploeg naar Frankfurt om in de avond aanwezig te zijn bij de officiƫle openingsceremonie. Zaterdag en zondag werden in totaal vijf wedstrijden gespeeld tegen teams uit verschillende landen.
Hoewel de meiden zich voor de volle 100 procent inzetten, bleken de andere teams toch net een maatje te groot. Toch wisten ze de laatste wedstrijd, na een zenuwslopende penalty serie, met winst af te sluiten. De meiden kijken terug op een leuk en sportief weekend, waarin ze onvergetelijke ervaringen hebben opgedaan.