Afbeelding
Foto: Rotary Maas en Waal

Mooi bedrag voor AED-netwerk in Alphen

Algemeen

ALPHEN - De benefietavond tijdens Pleinpop.nl heeft een mooi bedrag opgeleverd voor het AED-netwerk in Alphen. Afgelopen week nam Tonny Wijgerse, van het AED-netwerk, symbolisch een AED-apparaat in ontvangst van de organisatie. 

Donderdag 13 april ging het Alphense muziekfestival van start met een speciaal benefietconcert van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De netto ticketverkoop, aangevuld met een donatie van 1.000 euro van zowel Pleinpop.nl als de Rotaryclub, heeft in totaal 4.500 euro voor het AED-netwerk opgebracht.

Samenwerking
Het benefietconcert was een initiatief van Rotaryclub Maas en Waal, die in samenwerking met Pleinpop.nl het Orkest Koninklijke Luchtmacht vroeg deze avond geheel te verzorgen. Door mee te werken aan dit benefietconcert kon Defensie bovendien iets terugdoen voor de inwoners van Maas en Waal; immers de oefeningen met laagvliegende helikopters zorgen geregeld voor enige overlast.

Met het organiseren van dit concert ondersteunt Rotary, als altijd, een goed doel. Ditmaal is gekozen voor het in stand houden van het levensreddende AED-netwerk in Alphen. Met het opgehaalde bedrag kunnen weer enkele AED-apparaten worden aangeschaft en vrijwilligers worden getraind.