Een groot aantal belangstellenden was aanwezig bij de onthulling van de nieuwe naam.
Een groot aantal belangstellenden was aanwezig bij de onthulling van de nieuwe naam. Foto: Appeltern Adventure Gardens (Fred Roest, Edwin Barendrecht

De Tuinen van Appeltern wordt ‘Appeltern Adventure Gardens’

Algemeen

APPELTERN - De Tuinen van Appeltern gaat verder onder de naam ‘Appeltern Adventure Gardens’. Donderdag 1 juni werd de nieuwe naam, in het bijzijn van een groot aantal belangstellenden, onthuld door presentator Jochem van Gelder. 

Tijdens de presentatie werd ook een gooi gedaan naar het wereldrecord ‘grootste appeltaart ter wereld’. Bakkerij Geert Vonk werkte ruim een week aan de appeltaart van 9 maar liefst 9 vierkante meter. Van de 1.600 stukjes werden er tijdens de feestelijke bijeenkomst al heel wat uitgereikt.

Logische stap
De reden voor een nieuwe naam is voor het park een logische stap. ‘We zien het als een nieuw begin. We willen de tuinen in de komende jaren verder verrijken en veel meer beleving gaan toevoegen voor de tuinliefhebber. Daarnaast willen we de doelgroep verder gaan verbreden en veel meer mensen laten genieten van dit unieke stukje natuur in Nederland! Een nieuwe naam met APPELTERN als drager, vinden we daar helemaal bij passen’, aldus een woordvoerder.

Appeltern Adventure Gardens vindt het belangrijk dat naast de huidige gasten ook kinderen spelenderwijs ontdekken hoe lekker het is om buiten te spelen in een natuurlijke omgeving. Het park is dan ook druk bezig met het toevoegen van belevings-elementen! Zo zijn de Expositie ‘Alle kleine beestjes helpen’ én Expeditie ‘Big Bugs’ al gerealiseerd. Het Maisdoolhof is ingezaaid en begint al te groeien, en de eerste grote events van dit jaar staan in de steigers. 

Tuinen centraal
‘Het belangrijkste om te weten, is dat de tuinen altijd centraal zullen blijven staan en alleen nog maar mooier gaan worden. Een bezoek aan APPELTERN zal de komende jaren nog leuker en leerzamer worden voor de hele familie. Kortom, veel meer beleving en avontuur voor de tuinliefhebber en het hele gezin.’

Entree met nieuw logo.
Recordpoging grootste appeltaart.
Recordpoging grootste appeltaart.
Jochem van Gelder onthulde de nieuwe naam.
Een groot aantal belangstellenden was aanwezig bij de onthulling van de nieuwe naam.