Afbeelding
Foto: Organisatie Hernense Stratenmarkt

Hernense Stratenmarkt

Algemeen

Op zaterdag 10 juni staat Hernen weer op z’n kop tijdens de Hernense Stratenmarkt!

Na enkele stille jaren door die vervelende coronaperiode, is de Hernense Stratenmarkt terug! Op zaterdag 10 juni vind je van 12:00 tot 17:00 uur ruim 200 kramen verspreid door het dorp. Op de route lopen verschillende dweilorkesten en een sambaband rond. Theatergroep Festina Lente uit Hernen zelf geeft een voorstelling op verschillende plekken.

Naast de gezellige markt kun je ook genieten van het terras bij het kasteel. Daar maakt big band El Monte sfeer met hun prachtige muziek. Ook is de scouting met een heuse tokkelbaan aanwezig bij het kasteel en je kunt er boogschieten.
Tevens is de kerk geopend voor publiek. Hier kun je luisteren naar een mooie orgelmuziek, uitgevoerd door verschillende organisten, en er is een presentatie over de restauratie van het kerkorgel te zien.

Vergeet ook niet om een stop te maken bij het tweede terras bij dorpshuis de Mijlpaal. Daar staan schipperskoor De Maessanghers en de Ierse zanggroep The Lads voor je klaar. Aan de (kleine) kinderen is natuurlijk ook gedacht! Bij de Mijlpaal staat een kinderkermis met leuke attracties en vanaf 16:00 uur wordt het een dolle boel met KinderDJ Rogier de Avonturier.

Toegangsprijs is 3 euro p.p.! Betalen kan contant of via de QR-code bij de ingang. Kinderen onder de 12 jaar betalen geen entree en het parkeren is gratis. Aansluitend op de Hernense Stratenmarkt begint het Hernenfest (vanaf 17:30 uur).

Voor het volledige programma en informatie kun je kijken op www.stratenmarkt.nl of www.facebook.com/stratenmarkt

Afbeelding