Jubileum Historisch Besef Beuningen

BEUNINGEN - De Stichting Historisch Besef Beuningen bestaat dit jaar 25 jaar. Het doel van de stichting is de geschiedenis van de dorpen Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt levendig te houden en onder de aandacht te brengen. 

Een van de activiteiten in dit jubileumjaar is het vullen van een vitrinekast met voorwerpen die betrekking hebben op de geschiedenis van de vier kerkdorpen in gemeente Beuningen. De vitrinekast is te vinden in de gang van dorpshuis de Lèghe Polder. 

Tastbare herinneringen

Inwoners worden opgeroepen om te helpen de vitrinekast te vullen. Denk aan een voorwerp waaraan men herinneringen heeft of wat verband houdt met de geschiedenis van het dorp, zoals een Romeinse potscherf, gevonden bij het omspitten van de tuin, gereedschap van grootvader, de eerste radio of spelcomputer, een pofmuts van overgrootmoeder, et cetera. Deze tastbare herinneringen kunnen tentoongesteld worden in de vitrinekast. De vitrinekast is afgesloten, echter het tentoonstellen geschiedt op eigen risico. 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden. Na aanmelding wordt er samen met een vrijwilliger een korte begeleidende tekst opgesteld. De maximaal toegestane afmeting van een object voor de vitrinekast is 60 x 38 centimeter. Iedereen die een bijdrage wil leveren kan zich aanmelden via: vitrinekastHBB@hotmail.com. Via dit mailadres is het ook mogelijk om meer informatie op te vragen.