Supermarkt ALDI komt terug naar Beuningen


BEUNINGEN - Beuningen stond er jarenlang om bekend maar liefst vier supermarkten te hebben, lekker dicht bij elkaar; ALDI, Lidl, Albert Heijn en Jumbo. Maar de ALDI is alweer bijna een jaar vertrokken. Met een nieuwe vestiging van ALDI aan het Thorbeckeplein moet daar verandering in komen.

Door Patrick Huisman

De nieuwe vestiging gaat gebouwd worden volgens het nieuwe winkelconcept en krijgt meteen een oppervlakte van 1.250 m2. 

Daarvoor moeten wel een aantal panden worden afgebroken. Het gaat dan om onder andere een vestiging van de ZZG zorggroep, een drietal huisartsenpraktijken evenals accountantskantoor Meeuwissen. Met allen is al overeenstemming bereikt.

Op die locatie komt onder de nieuwe supermarkt een parkeerkelder met 72 parkeerplaatsen voor bezoekers en erboven een zeventiental appartementen. 

Die zullen voor een groot gedeelte moeten bestaan uit ‘betaalbare huur', waarschijnlijk gericht op starters en senioren. De woningen krijgen een oppervlakte van 50 m2.

Verbetering

Volgens verantwoordelijk wethouder Versluijs is het goed nieuws: 'Dit is echt een verbetering van het centrum van Beuningen, dus daar werken we als gemeente graag aan mee. 

Wel zal ALDI moeten gaan praten met omwonenden over de plannen. We hopen na de vakantie de bestemmingsplanprocedure in gang te kunnen zetten.'

Gezondheidscentrum 

Inmiddels is ook bekend dat het pand waarin ALDI voorheen was gevestigd omgebouwd gaat worden tot gezondheidscentrum met ruimte voor een apotheek en een huisartsenpraktijk.

Opening

Als er niets tegenzit zou de supermarkt ergens in 2025 de deuren al kunnen openen.